Filmrecensies,  Films

Film: Fifty Shades Freed


Eindelijk is het zo ver! Het langverwachte en tevens laatste deel van de Fifty Shades trilogie draait in de bioscoop. Samen met mijn collega’s ging ik naar de Ladiesnight van Fifty Shades Freed.

Denkend dat ze alle problemen uit het verleden achter zich hebben gelaten, besluiten de net getrouwde Christian en Ana te genieten van hun leven van luxe. Maar net nu ze als Mrs. Grey door het leven gaat, komen er nieuwe bedreigingen op die het huwelijk onder grote druk zetten.

Fifty Shades Freed gaat door waar het tweede deel van Fifty Shades was gebleven. Christian en Ana zijn net getrouwd en genieten van een welverdiende huwelijksreis in Frankrijk. Wanneer ze een telefoontje krijgen dat er is ingebroken in het bedrijf van Christian, vliegen ze terug naar huis. Daar blijkt de oude baas van Ana achter de inbraak te zitten. Vanaf dat moment krijgt Ana twee bodyguards die haar 24/7 in de gaten houden. Tenminste dat is de bedoeling. Als Christian weg is voor zaken, wordt Ana thuis aangevallen. Niet veel later wordt ze bedreigd en moet ze er alles aan doen om haar schoonzusje veilig te houden. Daarvoor wordt er veel aan haar gevraagd en ze kan niks tegen Christian zeggen. Even lijkt het alsof dit probleem Christian en Ana uit elkaar gaat drijven…

‘Je moet er niet teveel van verwachten, dan valt deze film erg mee!’

Ik moet je eerlijk zeggen dat ik geen fan was van de eerste twee films. Vooral de eerste vond ik enorm saai, de tweede werd al iets beter. Deel drie vond ik by far het allerbeste van allemaal. Er leek eindelijk wat spanning en avontuur in de film te zitten, waardoor de scènes niet zo saai waren. Uiteraard zitten er nog steeds stomende seksscènes in de film (volgens mij de meeste van alle films), maar de acteurs zien we nooit in vol ornaat in beeld. Toch mag dat de pret niet drukken (oké, soms wel een beetje). Al met al een prima film voor een meidenavondje, maar verwacht er niet teveel van. Ik denk juist doordat mijn verwachtingen zo laag waren vanwege de andere twee films, dat dit me alles meeviel. Daardoor scoort deze film net een voldoende.

Fifty Shades Freed

Titel: Fifty Shades Freed
Regie: James Foley
Verschenen: 8 februari 2018
Duur: 105 minuten
Cast: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Kim Basinger
Genre: Drama, Romantiek

Rating: 6/10

Danique (29) is content producer bij een gebiedsontwikkelaar en is dol op goede boeken. Daarnaast houdt ze van lekker eten (sushi!) en is ze gek op reizen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.