Filmrecensies

Film: Fifty Shades Darker


Lees hier de recensie van de film Fifty Shades Darker, het vervolg op de succesfilm Fifty Shades of Grey. Fifty Shades Darker draait nu in de bioscoop.

Jamie Dornan en Dakota Johnson zijn terug als Christian Grey en Anastasia Steele in Fifty Shades Darker, gebaseerd op het tweede boek (Vijftig Tinten Donkerder) van de bestselling boekenreeks van E.L. James. Wanneer Christian Grey (Jamie Dornan) probeert Anastasia Steele (Dakota Johnson) over te halen om terug te komen in zijn leven, eist zij een andere regeling voordat ze hem een nieuwe kans geeft. Terwijl het tweetal aan hun wederzijds vertrouwen werkt, duiken er duistere figuren uit Christians verleden op, vastbesloten om hun droom van een toekomst samen wreed te verstoren.

Na het vervolg op Fifty Shades of Grey, is dan nu eindelijk het langverwachte tweede deel uitgekomen: Fifty Shades Darker. Eerlijk is eerlijk: ik heb de boeken gelezen (deel 1, 2 en 3) omdat er zoveel om te doen was. Dat maakt een mens toch nieuwsgierig. En steeds als er een boek afgelopen was, was ik toch benieuwd hoe het zou aflopen. Of het een ijzersterk verhaal is? Absoluut niet. Op een gegeven moment skipte ik de erotische scènes, want die waren allemaal van hetzelfde. Toen kwam de eerste film, die erg goed bezocht werd. Ik moet zeggen dat ik erg benieuwd was hoe ze alles verfilmd zouden hebben. Voor Amerikaanse begrippen was het best heftig, maar het was soft vergeleken met het boek.

Ook de tweede film vond ik best soft. We zien wat bondage en wat seksspeeltjes, maar erger wordt het niet. Deze film gaat vooral dieper in op Christian en zijn ‘Fifty Shades’, want hij is behoorlijk verknipt, maar waarom eigenlijk? Dat wordt al vrij snel duidelijk. Er komen twee personages bij in de film waar in het boek veel aandacht aan wordt besteed, maar in de film veel minder. Zo zien we ex-onderdanige Leila en oud-meesteres Mrs. Robinson. Een leuke knipoog wat betreft de rol van Mrs. Robinson, die wordt namelijk gespeeld door Kim Basinger uit 9½ Weeks, de erotische boekverfilming uit de jaren tachtig waar Fifty Shades of Grey mee vergeleken wordt. Mrs. Robinson is de persoon die de getraumatiseerde tiener Christian kennis liet maken met SM en heeft een hekel aan Ana.

Wat betreft het spel van Dokota en Jamie: oef, wat gaat dat stroef! Ik vond vooral Dakota niet de sterren van de hemel acteren en alles blijft erg oppervlakkig. Feit is en blijft dat Jamie er zéker mag wezen met zijn gespierde lichaam, maar hij zet ook geen ijzersterke rol neer.

Met gemengde gevoelens verliet ik de Ladies Night in de bioscoop. Het is een vermakelijke film, dat zeker, maar om nou te zeggen dat ik hem goed vond? Nee. Het is leuk om met je vriendinnen naartoe te gaan, maar verwacht er niet te veel van. Toch denk ik dat deze film weer goed bezocht gaat worden. Alleen het feit al dat Fifty Shades Darker de meeste vrouwelijke bezoekers ooit trok tijdens een Ladies Night van Pathé zegt al genoeg.

Fifty shades darker

Titel: Fifty Shades Darker
Regie: James Foley
Verschenen: februari 2017
Duur: 118 minuten
Cast: Jamie Dornan, Dakota Johnson, Rita Ora
Genre: Drama, romantiek

Rating: 5/10

Photocredits: Universal Pictures

Tedje (1993) leest het liefst romans, maar een spannende thriller wordt ook altijd gewaardeerd. Ze werkt als freelance content creator en je kunt haar wakker maken voor lekker eten.

2 Comments

  • Anne - Ditisanne.nl

    Leuk! Ik was er woensdag tijdens de Ladies Night. De eerste film hebben we ook gezien en daar werden we vooral erg melig van, zo tenenkrommend slecht was die film! Maar moet zeggen dat ik het tweede deel echt stukken beter vind! Er zit veel meer verhaal in en de acteurs spelen stukken beter dan in de eerste film. Het is nog steeds geen ijzersterke film maar toch iets beter dan de eerste!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.