Filmrecensies, Films

Film: Fantastic Four

Titel:Fantastic Four
Regie: Josh Trank
Verschijnt: 6 augustus 2015
Duur: 100 minuten
Cast: Miles Teller, Kate Mara, Michael B. Jordan
Genre: Actie, sci-fi, avontuur

FANTASTIC FOUR is een nieuwe, eigentijdse verfilming van het langstlopende superheldenteam van Marvel.

Het leven van vier jonge outsiders verandert compleet als ze teleporteren naar een ander universum waar ze een schokkende gedaanteverwisseling ondergaan. Om de aarde te redden moeten de vier leren omgaan met hun nieuwe krachten en de strijd aanbinden met een voormalige vriend.

Mening:
Het lijkt wel alsof er de laatste tijd alleen maar remakes van films uitkomen! Van Spiderman is een remake, maar nu ook van de Fantastic Four. Niet gek, als je het mij vraagt. Chris Evans speelde in film 1 en 2, en hij speelt ook in de mega succesvolle filmreeks The Avengers. Het is tijd voor een geheel nieuwe generatie! Bij het kijken van deze  film moet je eigenlijk de eerste twee delen vergeten, en vooral de films niet met elkaar vergelijken. De focus ligt namelijk heel erg bij de nieuwere, jongere generatie.

In het begin leer je Reed goed kennen. Reed is onwijs slim. Hij is een beetje het buitenbeentje van de klas, omdat hij juist zo slim is en al tien stappen voorloopt op de rest van zijn klas. Per toeval ontmoet hij Ben, een jongen die ook bij hem in de klas zit. Ze hebben eigenlijk helemaal niets gemeen. Samen gaan ze onderzoek doen naar een project, en al gauw worden ze beste vrienden. Door Reed zijn intelligentie wordt hij gescout en krijgt hij een beurs aan een extreem goede universiteit. Al gauw werkt hij aan een gigantisch teleporteerproject. Het project verloopt alleen anders dan verwacht. De vier genieën die werken aan het project ondergaan een gedaanteverwisseling, en hierdoor krijgen ze krachten.

Ik vond het onwijs leuk dat alles vanaf het begin zo goed werd uitgelegd. Je begrijpt precies wat er gebeurt in de film. Zeker een goede toegevoegde waarde. Ook vond ik dat het een erg spannende film was. Omdat de Fantastic Four helden de wereld moeten redden van een slechterik, zit er veel actie in de film. Ze hadden een prachtige dimensie waarin werd gevochten. Het allerbelangrijkste vond ik dat de film niet al te serieus was. Miles Teller, die Reed speelt, is een grappige acteur. Dat is zeker terug te zien in de film, ik heb meerdere keren keihard gelachen om zijn scherpe opmerkingen. Een ander belangrijk aspect vind ik de slechterik van een superhelden film. De slechterik in deze film was Doom, en Doom was een meedogenloos personage. Hij zag er niet alleen scary uit, hij was in en in slecht.

Fantastic Four lijkt op een soort aftrap van een filmreeks, net zoals bij Avengers. Vier superhelden met allerlei krachten. De film had een open einde, en daardoor leek het helemaal alsof er nog een film zal komen. Of er een vervolg komt? Ja, zeker. Er is aangekondigd dat er in 2017 een tweede deel komt. Ik ben een groot fan van Marvel films, dus ik kan zeker niet wachten tot ik hem kan zien! Bekijk zeker de trailer eens als je benieuwd bent naar hoe de film er uit ziet, en als je sowieso gek bent op superheldenfilms (en actiefilms!) dan kun je deze film eigenlijk niet overslaan. Een regelrechte must-see voor de fans van Marvel!

Rating: 7/10

Previous Post Next Post

3 Comments

  • Reply Tamara augustus 10, 2015 at 14:12

    Leuk! Ik ben van plan om naar deze film te gaan!

  • Reply Esther augustus 10, 2015 at 21:23

    Ik wil deze film wel graag zien. Ik ben allang bang dat hij erg tegen zal vallen. Ik lees alleen maar slechte recensies over deze film.

  • Reply hetboekenik augustus 22, 2015 at 14:33

    Ik ben erg benieuwd naar deze film

  • Leave a Reply