Filmrecensies

Film: Fantastic Beasts and Where to Find Them

FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM

Het is inmiddels een hele poos geleden sinds de laatste Harry Potter film verschenen is. Je begrijpt vast wel hoe erg ik uit heb gekeken naar Fantastic Beasts and Where to Find Them. Ik heb hem eindelijk gezien en ik deel met heel veel plezier vandaag de recensie met jullie!

“Fantastic Beasts and Where to Find Them” begint in 1926 als Newt Scamander zijn wereldwijde excursie voor het vinden en vastleggen van een bijzondere collectie fabeldieren net heeft afgerond. Wat een simpele tussenstop in New York had moeten worden, loopt volledig uit de hand door een No-Maj (Amerikaans voor een Dreuzel) genaamd Jacob, een magische koffer, en het ontsnappen van een aantal van Newt’s fabeldieren, die wel eens problemen zouden kunnen veroorzaken voor zowel de tovenaars- als de No-Maj wereld.

Dat deuntje aan het begin van Harry Potter films, heerlijk vind ik ze! Bij Fantastic Beasts and Where to Find Them is dat niet anders. Ik kreeg meteen kippenvel! Na 5 jaar mogen we eindelijk weer genieten van een film die zich in de magische wereld afspeelt.

In deze film draait het om Newt Scamander, een Britse man die afreist naar New York. Hij verzamelt fabeldieren en schrijft er ook een boek over. New York is een plek waar ook tovenaars rondlopen, en na aankomst gaat het al gauw mis. Het verhaal begint en je leert Newt meteen als persoon kennen, samen met de No-Maj (ook wel Dreuzel) Jacob.

Wat ik zo leuk aan deze film vind, is het charismatische karakter Newt Scamander. Eddie Redmayne is echt de perfecte acteur om deze rol te spelen. Ik heb echt genoten van zijn awkwardness en zijn sulligheid. Daarnaast is de Dreuzel Jacob ook een ontzettend leuk personage, dat vooral heel grappig wordt gespeeld. Last but not least bevat de film een ontzettend toffe bad guy die gespeeld wordt door Collin Farrel. Niet mijn favoriete acteur, maar in deze film heeft hij heel veel weten goed te maken

‘Fantastic Beasts and Where to Find Them is een gave film vol mysterieuze wezens’

Hoewel de titel je doet denken aan een film vol mysterieuze wezens, draait het eigenlijk om een heel ander probleem dat door New York ronddwaalt. Dat vond ik ergens wel heel jammer, maar dat zorgde ook voor een verrassend element. Ik kan je verzekeren dat er veel dingen in de film waren die mij verraste en ook zeker het idee hadden gegeven dat ze goed nagedacht hadden over de film. Oh ja, en natuurlijk: het humorgehalte was fantastisch. Ik lag in een scheur om de grappen die werden gemaakt en ook de dingen die de fabeldieren soms deden.

Ik heb ontzettend genoten van Fantastic Beasts and Where to Find Them. De film zit uiteraard boordevol mysterieuze wezens – wat mij betreft mochten dit er nog veel meer zijn! Het verhaal is fijn uitgewerkt en ik kan niet wachten tot het vervolg zal verschijnen. Wist je trouwens al dat Johnny Depp hierin een belangrijke rol zal vertolken? De cast van deze film is indrukwekkend, dat we nu weer twee jaar moeten wachten is super frustrerend en vooral jammer. Gelukkig kunnen we de films van Harry Potter eindeloos kijken, want daar zijn er een hoop van verschenen.

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Titel: Fantastic Beasts and Where to Find Them
Regie: Sharon Maguire
Verschenen: 16 november 2016
Duur: 133 minuten
Cast: Eddie Redmayne, Ezra Miller, Colin Farrell
Genre: Avontuur, fantasy, familiefilm

Rating: 9/10

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.