Films

Film: Voor Elkaar Gemaakt

Lees hier de recensie van de Nederlandse film Voor Elkaar Gemaakt. Een heerlijke feelgoodfilm met Matthijs van de Sande Bakhuyzen en Loes Haverkort in de hoofdrol.

Felix geniet volop van zijn vrijgezelle bestaan; hij is heel gelukkig met een leven zonder vaste relatie en kinderen. Totdat een one night stand door een bizar incident eindigt in het ziekenhuis. Als Felix daar bijkomt, krijgt hij tot zijn schrik de diagnose dat hij voor eeuwig onvruchtbaar zal zijn. Nu het stichten van een gezin opeens geen keuze meer is, maakt zijn happy single gevoel plotseling plaats voor een groeiende kinderwens. Zijn prettig gestoorde broer Jelle ontdekt dat een eerdere donatie van Felix aan de spermabank goed terecht is gekomen: bij de eicel van TV-presentatrice Jip. Vanaf dat moment zet Felix alles op alles om de vader te worden van het enige kind dat hij ooit zal kunnen hebben. Of Jip nu een vriend heeft of niet…

Afgelopen week zag ik de film Voor Elkaar Gemaakt tijdens de Ladies Night in de bioscoop. Een avondje uit met vriendinnen, altijd goed! Voor Elkaar Gemaakt gaat over Felix Simons. Hij is werkloos, maar kan op de een of andere manier toch in een ruim appartement in Amsterdam wonen. Zijn broer Jelle komt tijdelijk bij hem wonen en ze hebben toch echt geld nodig. Jelle komt met het idee om sperma te doneren, want daar krijg je immers geld voor. Na een pijnlijk incident (deze scène is erg grappig, minder leuk voor Felix natuurlijk) krijgt Felix te horen dat hij onvruchtbaar is. Nu wil hij zijn sperma terug! Met de hulp van Jelle gaan ze op zoek naar de vrouw die via zijn donatie moeder is geworden. En dat moet de blonde Jip zijn, die getrouwd is met Ralph.

‘Een heerlijke film voor een vriendinnenavond met een grote bak popcorn’

Deze romantische komedie moet het niet van zijn originaliteit hebben. Het is namelijk een remake van een Duitse film en er zijn heel veel films gemaakt over dit soort onderwerpen (bijvoorbeeld Knocked Up). Maar moet een romantische komedie origineel zijn? Nee, wat mij betreft niet. Het is een heerlijke film met hier en daar wat humor en hardop lachen gegarandeerd én een knappe hoofdrolspeler. Want eerlijk is eerlijk: het oog wil ook wat. En Van de Sande Bakhuyzen komt helemaal tot zijn recht als hij samen met zijn nichtje gaat zwemmen om indruk te maken op Jip. Of de film diepgaand is en onvoorspelbaar? Nee, absoluut niet. Je weet precies wat er gaat gebeuren, maar dat is eigenlijk helemaal niet erg. Onze hersenen willen soms gewoon zo’n heerlijk voorspelbare film zien. En dan helemaal in combinatie met een stel vriendinnen en een grote bak popcorn.

De recensies die ik heb gelezen over deze film zijn niet om over naar huis te schrijven. Tsja, als je kritisch bent ís het ook geen steengoede film. Maar wat geeft het? Ik heb een heerlijke avond gehad en ik hoorde de dames in de bioscoopzaal regelmatig bulderend lachen. Dat is toch het doel van zo’n film? Er zitten misschien hier en daar wel geknutselde grappige scènes in, maar ik heb in ieder geval een heleboel keren oprecht hardop moeten lachen. Natuurlijk is het leuk als er ook nog iets verrassends gebeurt of dat het plot een totaal andere wending krijgt, maar je moet gewoon niet met al te hoge verwachtingen naar deze film gaan en dan is hij (en dat kan ik je verzekeren) erg leuk.

voor elkaar gemaakt

Titel: Voor Elkaar Gemaakt
Regie: Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Loes Haverkort, Birgit Schuurman, Sanne Vogel
Verschenen: april 2017
Duur: 93 minuten
Genre: Romantiek, komedie

Rating: 7/10

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *