Filmrecensies

Film: Eddie the eagle


Eddie the Eagle is een film gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Een film over sport en de olympische spelen. Een flop of juist erg goed?

Eddie the Eagle is geïnspireerd door ware gebeurtenissen en vertelt het inspirerende verhaal van Michael “Eddie” Edwards, een onwaarschijnlijke maar moedige Britse skispringer die altijd in zichzelf bleef geloven – zelfs toen een heel land hem al had afgeschreven. Met de hulp van een rebelse en charismatische coach neemt Eddie het op tegen de gevestigde orde en verovert hij de harten van sportfans wereldwijd dankzij een onwaarschijnlijk en historisch optreden tijdens de Olympische Winterspelen in Calgary van 1988.

Een film gebaseerd op een waargebeurd verhaal. We gaan terug naar Engeland en de Olympische spelen. Met in de hoofdrol Taron Egerton, bekend van The Kingsman, die Eddie speelt. Ook speelt Hugh jackman, die Bronson speelt, een grote rol in de film. Met twee grote topnamen zoals deze kan het bijna niet mis gaan.

Eddie is eigenlijk een beetje het sulletje. Hij wil maar wat graag naar de olympische spelen en wil hier werkelijk alles voor doen om dit te laten lukken. Keer op keer mislukt het, tot hij het ultieme plan heeft gevonden. Maar gaat dit Eddie wel lukken, hij is niet zoals alle andere olympische sporters…

Als eerste complimenten voor de acteurs. Ik had nooit verwacht dat Taron Egerton zo’n rol zo ontzettend goed kon spelen. Hij speelt Eddie ontzettend goed. Zijn uitdrukkingen, zijn manier van doen, zijn manier van acteren, zijn manier van emoties uiten… Ja, Taron heeft mij zeker weten heel goed overtuigd met zijn acteer werk. Hugh Jackman speelt zoals altijd gewoon zijn rol goed. Vaak is er niks op aan te merken en dat is ook deze keer niet het geval. Jackman speelt een rustige rol en laat zien dat hij goed in staat is om de serieuze aanpak ook goed te doen. De hele film lijkt gewoon perfect in elkaar te zitten. Een nadeel is de trailer, die komt niet helemaal goed over voor mijn gevoel. Het verschil tussen de trailer en de film is enorm groot. Waar ik bij de trailer gewoon een normaal gevoel kreeg, kreeg ik bij de film echt het feel good gevoel, zoals het moet. Ik had nooit verwacht dat Eddie The Eagle mij zo erg zou raken. Ik heb de film met een enorme glimlach bekeken en kan hem aanraden aan iedereen die houdt van een feel good film. Hij is zeker bioscoopwaardig en ik ben enorm benieuwd hoe het publiek de film zal ontvangen. Mocht je niet zo van deze sport zijn, is dat eigenlijk geen probleem. De hele film gaat vooral om het gevoel en de boodschap die de film mee geeft is werkelijk prachtig. Geef nooit op, ook al lijkt het onmogelijk. Als je maar genoeg je best doet en er in gelooft kan je alles.


Titel: Eddie the eagle
Regie:Dexter Fletcher
Verschenen: 31 maart 2016
Duur: 106 minuten
Cast: Taron Egerton, Hugh Jackman
Genre: Drama , komedie

Rating: 8/10

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Jolien april 10, 2016 at 11:12

  Klinkt leuk! 🙂

 • Reply Daniëlle april 10, 2016 at 11:49

  Ik ben hier wel echt heel benieuwd naar!

 • Reply Madelon april 11, 2016 at 10:32

  Ik vind het verhaal van Eddie erg inspirerend, dus deze film wil ik zeker graag gaan kijken ^^

 • Reply Esther april 11, 2016 at 19:04

  Ik wil deze film wel gaan zien! 🙂

 • Leave a Reply