Films

Film: Dumbo

Disney is goed bezig: de ene na de andere remake wordt gemaakt. Sinds kort draait Dumbo in de bioscoop en deze moest ik natuurlijk zien. Even wat jeugdherinneringen herbeleven!

Waar gaat Dumbo over?

Dumbo keert terug en zweeft naar nieuwe hoogten in dit spectaculaire en meeslepende live-action avontuur van Tim Burton! De geliefde klassieker over een vliegende olifant waarin verschillen worden gevierd, familie wordt gekoesterd en dromen vleugels krijgen.

Disney is bezig om zijn catalogus aan animatiefilms om te zetten naar live action-versies. Dit jaar worden er een aantal klassiekers opnieuw gemaakt, te beginnen bij Dumbo. Later dit jaar komen ook nog Aladdin en The Lion King. Een remake is Dumbo zeker niet, ze hebben namelijk dingen toegevoegd aan de film. Tim Burton – bekend van onder meer Edward Scissorhands – is de regisseur van Dumbo en dat zie je aan alles. Hij geeft zijn typische, duistere randje aan de film door de circuswereld obscuur weg te zetten.

“Als je het droog kunt houden bij Dumbo, ben je een tough cookie”

De film draait – uiteraard – om het olifantje Dumbo. Circusdirecteur Max Medici heeft moeite om het hoofd boven water te houden tijdens de crisis. Hij heeft circusacts moeten schrappen en dieren moeten verkopen. Oorlogsveteraan Holt komt terug van een missie en wordt herenigd met zijn kinderen Joe en Milly, die recentelijk hun moeder hebben verloren. Nee, gezellig is het bij het circus absoluut niet. Max heeft zijn geld ingezet op de olifantenact. Hij heeft een zwangere olifant gekocht, maar groot is de teleurstelling als blijkt dat het olifantenkalfje enorme oren heeft. Ik vind het aandoenlijk en súper schattig, maar daar denken mensen in de film anders over: Dumbo wordt als een misbaksel beschouwd. En als zijn mama olifant dan ook nog eens verkocht wordt, omdat ze een opstandige olifant zou zijn… Nou, draag me weg hoor. Als je het droog kunt houden tijdens deze film, ben je een tough cookie.

Visueel is Dumbo een feest om naar te kijken, zeker in 3D in de bioscoop. Vanderveres steampunk-versie van Disneyland – waar Dumbo ‘moet’ optreden – is mooi bedacht en gemaakt. Het is zelfs spannend! De roze olifanten-scène is een genot: Dumbo die lief en tevreden meekijkt maakt je aan het huilen. Tenminste, mij dan. En het einde ook. Je bent gewaarschuwd als je, net als ik, een slappe vaatdoek bent. Dumbo is een dikke vette aanrader als je van Disneyfilms en een lief, ontroerend verhaal.

Isnt it Romantic

Titel: Dumbo
Regie: Tim Burton
Verschenen: 27 maart 2019
Duur: 1 uur en 52 minuten
Cast: Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito.
Genre: Avontuur, familie, fantasy

Rating: 9/10

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Lyda van den Bos april 14, 2019 at 12:53

    Heerlijke film, samen met mijn dochter geweest. En inderdaad: we hielden het niet droog. Knap gemaakt!

  • Reply Zina april 25, 2019 at 19:11

    Ik werd oprecht naar van deze film, ik vond het zó zielig. Complimenten aan de makers want ik hield het ook niet droog bij het zien van Dumbo’s verdrietige oogjes.

  • Leave a Reply