Filmrecensies, Films

Film: Dracula Untold

Titel: Dracula Untold
Regie: Gary Shore
Verschenen: 9 oktober 2014
Duur: 92 minuten
Cast: Luke Evans, Dominic Cooper, Sarah Gadon
Genre: Actie, drama, fantasy

De jonge prins Vlad Tepes (Luke Evans) leidt samen met zijn gezin een gelukkig leven en heerst over een klein koninkrijk. Wanneer de door hem gevestigde vrede wordt bedreigd door een moordlustige sultan reist Vlad af naar de Broken Tooth berg, waar hij een duister persoon tegenkomt. De twee sluiten een deal, de prins krijgt de kracht en snelheid om zijn vijanden te vernietigen, maar zal daardoor een onstilbare dorst naar menselijk bloed hebben. Hij wordt daarbij de eerste vampier die de wereld ooit gezien heeft: Dracula.

Mening:
In de strijd tegen de Turken, maakt Vlad een grote beslissing om zo zijn volk te kunnen beschermen. Hij zoekt hulp bij een monster. Hij is de enige die hem zo veel kracht kan geven, dat hij in zijn eentje oorlog kan voeren. Maar daarvoor moet hij natuurlijk een prijs betalen. Hij moet er voor zorgen dat hij zijn dorst naar bloed kan negeren. Hij mag drie dagen geen bloed drinken, als dat wel gebeurt zal hij voor altijd een vampier blijven.

Dracula Untold vertelt het verhaal hoe Dracula is ontstaan. Aangezien ik zelf dol ben op duistere wezens en fantasievolle verhalen, kon ik het natuurlijk niet laten om deze film te kijken. En daarnaast, mag de hoofdpersoon Luke Evans, er ook zeker wel wezen. Ik vind dat de film mooi in elkaar zit. Het is eigenlijk een vrij korte film naar mijn idee, maar daardoor wordt het niet saai. Ik zat vanaf het begin tot het eind zwaar geboeid te kijken. Leuk feitje: de muziek die in de film gebruikt wordt is van dezelfde maker als die van Game of Thrones.

Er zitten genoeg actiescènes in, die afgewisseld worden met wat rustigere scènes. Deze film zit vol met bloederige vechtscènes, en er worden genoeg mensen gespiest, maar heel ranzig was het niet. Het verhaal was prima en goed te volgen. Het is vrij simpel gehouden en juist daardoor is deze film een perfecte ontspanning. Je hoeft niet constant op te letten, doordat het verhaal goed te volgen is. Hier en daar zit een verborgen grapje, wat de film nog leuker maakt. Het einde van de film was heel erg open, ik weet bijna zeker dat er een tweede deel komt – en die ga ik zeker ook kijken!

Rating: 7,5/10 

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Vanessa oktober 25, 2014 at 17:46

    Ben er benieuwd naar!

  • Reply Esther oktober 25, 2014 at 20:02

    Ik ben zo benieuwd naar deze film. Ik ga hem zeker een keer kijken!

  • Leave a Reply