Filmrecensies

Film: Dope

 Titel: Dope
 Regie: Rick Famuyiwa 
 Verschenen: 6 augustus 2015
 Duur: 103 minuten
 Cast: Shameik Moore, Tony Revolori, Kiersey Clemons
 Genre: Komedie, crime, drama 

Malcolm (Moore) groeit op in The Bottoms, een van de meest ruige buurten van Los Angeles. Hij houdt van hip-hop uit de jaren negentig, speelt in een punk-rock band en droomt ervan om naar Harvard te gaan. Malcom’s leven komt op z’n kop te staan wanneer hij samen met zijn twee beste vrienden Diggy (Clemons) en Jib (Revolori) naar het verjaardagsfeest gaat van Dom, een drugsdealer uit de buurt. De politie valt het feest binnen en het nerdy trio komt in een bizarre situatie terecht wanneer Dom stiekem drugs verbergt in Malcolms rugzak.

Mijn mening: 

Als je de film aanzet, lijkt het net alsof je een sprong in de tijd neemt naar begin jaren 90. Hoe dat kan? De drie hoofdpersonages kleden zich helemaal in de nineties stijl (compleet met BMX’jes en grote interesse in hiphop). Bijzonder, want de Malcom, Diggy en Jib zijn zelf in de jaren 90 geboren. Ze komen uit een overwegend zwarte achterstandswijk, maar voelen zich als blanken. Ze scoren goed op school, zijn nog nooit in aanraking geweest met drugs, wapens en bling bling en ze zijn dol op computers, muziek en comics. Hoe goed ze hun best ook doen, uiteindelijk komen ze er toch mee in aanraking.

Dope weet zich goed te onderscheiden van andere films die over achterstandswijken gaan, omdat de film komisch is opgezet. Ik moest heel erg denken aan 21 Jump Street, maar dan de light versie. Niet zo over de top, maar deze film bevat subtiele humor, terwijl er ook een serieus onderwerp wordt aangesneden. Dope is een hele vermakelijke film om te kijken, zeker een aanrader! De cast is super goed en het leuke ervan is: het zijn allemaal onbekende acteurs die allemaal hele bijzondere maar ook steengoede personages vertolken. Dit zou zomaar eens een klassieker kunnen worden, vertelt iets in mij.. Ook leuk: Pharell Williams heeft een aantal nummers geschreven voor de film Dope.

Rating: 7,5/10

bol-button

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Daniëlle oktober 17, 2015 at 10:36

  Lijkt me wel een film die ik zou kunnen kijken!

 • Reply Esther oktober 17, 2015 at 18:50

  Lijkt mij wel een leuke film. Ik hou wel van zulke films. 🙂

 • Reply Merith oktober 17, 2015 at 21:24

  Het leek mij in eerste instantie niets, maar toen ik een stukje zag was ik positief verast. 🙂 Ben benieuwd naar de hele film!

 • Reply Nostra november 6, 2015 at 14:54

  Helemaal mee eens, leuke luchtige komedie met een aantal vreemde momenten 🙂

 • Leave a Reply