Filmrecensies, Films

Film: Deadpool

Deadpool
Als er iemand een onwijze fan is van superheldenfilms, dan ben ik dat wel. Alle superheldenfilms die in de bioscoop verschijnen moet en zal ik zien. Zo ook de film Deadpool. Er is onwijs veel reclame voor deze film gemaakt en de trailers zagen er veelbelovend uit. Was de film ook wel zo veelbelovend als ik had gehoopt? Vandaag geef ik mijn mening in deze recensie.

Gebaseerd op Marvel Comic’s meest onconventionele antiheld. Deadpool vertelt het verhaal van Wade Wilson (Ryan Reynolds), voormalig lid van de Special Forces nu een huurling.
Na een duister experiment genezen zijn verwondingen razendsnel en bedenkt hij het alter ego Deadpool. Gewapend met zijn nieuwe gave en een goed gevoel voor (zwarte) humor gaat Deadpool op zoek naar de man die zijn leven bijna verwoestte.

De laatste superheldenfilm die ik heb gezien is Avengers: Age of Ultron. Nu is het tijd voor een nieuwe film die op geen enkele manier lijkt op de voorafgaande superheldenfilms. Ik had al meerdere trailers gezien van de film en daardoor was ik extreem benieuwd naar Deadpool. Hoe zou de film zijn? Zou hij net zo goed zijn als ik had gehoopt, of viel hij tegen?

De film gaat over Wade Wilson, gespeeld door Ryan Reynolds. Wade wordt vrij plotseling heel ernstig ziek en krijgt het aanbod om volledig genezen te worden, in ruil daarvoor zal hij een superheld worden. Alleen is het niet zo heel easy om een superheld te worden: er zitten namelijk allerlei consequenties aan verbonden.

Laat ik voorop stellen dat ik onwijs heb genoten van deze film. Het is niet zo’n standaard superheldenfilm zoals Avengers, maar heeft zo zijn eigen karakteristieken. Love it! Vooral omdat Wade Wilson, als Deadpool, geen echte superheld is. Hij wil geen superheld zijn. Hij wil gewoon normaal zijn. Het leuke is ook dat hij ‘weet’ dat er een camera aanwezig is die hem filmt. Zo praat hij met regelmaat tegen het publiek in de bioscoop. Heerlijk, zulke stukken. Daarnaast ligt het humorgehalte gigantisch hoog. Ik heb dan ook heel hard gelachen om de grappen die worden gemaakt. Zoals dat Ryan Reynold het niet heeft van zijn acteertalent. Haha. Zelfspot doet het altijd goed. Meerdere keren heb i keihard in een deuk gelegen en aan het einde van de film ben ik een beetje van Deadpool gaan houden. Ik kan de film zeker aanraden als je op zoek bent naar een spannende film met héél veel humor en ook wat actie hier en daar. De film draait volledig om dat humorgehalte, daar moet je van houden. Ik hoop stiekem dan ook dat er nog een tweede film komt van Deadpool aangezien hij zo grappig was!

DeadpoolTitel: Deadpool
Regie: Tim Miller
Verschenen: 11 februari 2016
Duur: 108 minuten
Cast: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, T.J. Miller
Genre: Actie, avontuur, fantasy

Rating: 7,5/10

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply geesje februari 20, 2016 at 14:50

  Hij was idd anders dan de meeste marvel films maar erg grappig. Zeker een aanrader.

  • Reply Sanne februari 20, 2016 at 18:07

   Je bent toch wel blijven zitten na de aftiteling! Daar hadden ze het namelijk over een tweede film, en wie er in voor zou komen 😀
   Ik zelf heb ook echt genoten van de film ?

 • Reply Story addict februari 20, 2016 at 15:42

  You had me at Ryan Reynolds :p

 • Reply Daphne februari 21, 2016 at 11:46

  Ik had verwacht dat ik hem echt drie keer niks zou vinden, maar hij was inderdaad best nog grappig! En Ryan Reynolds ja – altijd een pluspunt.

 • Reply Esther februari 21, 2016 at 17:18

  Ik ben heel benieuwd naar deze film!

 • Leave a Reply