Filmrecensies,  Films

Film: De Held

deheld1
De Held draait nog niet zo heel lang in de bioscoop en was ook de openingsfilm van het Nederlands Film Festival. De film is gebaseerd op het boek ‘De Held’ van Jessica Durlachers. Benieuwd wat ik ervan vond? Lees dan verder!

Sara Silverstein is net met haar familie teruggekeerd uit Los Angeles. Ze is nog nooit in aanraking gekomen met geweld. Als haar zoon zich aanmeldt bij de US Marines voelt Sara zich machteloos en verpletterd. Dan wordt ze aangevallen door een vreemde man en komt haar vader plotseling te overlijden. Als vlak daarop haar gezin slachtoffer wordt van een gewelddadige inbraak, bereikt de dreiging een hoogtepunt. De vraag is of dit alles verband heeft met het mysterieuze oorlogsverleden van haar vader. Sara moet de familiegeschiedenis ontrafelen om te ontdekken wie hen bedreigt en tegelijkertijd een manier vinden om haar familie bij elkaar te houden.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik naar deze film ging, zonder dat ik eigenlijk wist waar het over ging. Ja, ik wist dat het een Nederlandse film was, maar daar bleef het bij. Sara Silverstein keert samen met haar gezin terug naar Nederland, nadat ze in Amerika heeft gewoond. Maar al snel blijkt dat ze op hun hoede moeten zijn voor een groot gevaar. Als plots haar vader overlijdt, blijkt dat haar hele gezin niet veilig is. Ze worden slachtoffer van een hevige inbraak, waarbij ook gewonden vallen. Het blijkt dat haar vaders geschiedenis misschien iets anders is, dan dat ze vooraf hadden gedacht. Sara besluit om in zijn verleden te duiken, in de hoop zo een paar vragen te beantwoorden. Daarnaast moet ze er alles aan doen om haar gezin te beschermen.

Eerlijk is eerlijk, normaal kijk ik niet zo snel naar films in het genre ‘Crime’, maar ik moet zeggen dat De Held mij positief verrast heeft en me bleef boeien. Eigenlijk word je al snel in het verhaal gezogen en kom je erachter dat de vader van Sara een heleboel geheimen niet met zijn gezin deelt. Daardoor vraag je je meteen af hoe het nou allemaal écht zit. De film bevat een aantal spannende scènes, waardoor je wel even op het puntje van je stoel zit. Voor een Nederlandse film vind ik De Held zeker mooi gemaakt. De manier van filmen vond ik heel bijzonder, omdat het lijkt alsof de camera nooit eens stil staat. Als er bijvoorbeeld een dialoog is, dan draait de camera om de mensen die het dialoog houden heen, wat ik een interessante toevoeging vond. Er waren wel wat momenten dat ik mij aan het acteerwerk van de hoofdpersoon Sara ergerde. Maar dat is meer ook denk ik de personage die ze speelde, omdat ze blijft ontkennen dat er eigenlijk iets heel ergs aan de hand is. Daan Schuurmans speelt zijn rol echt ontzettend goed. Hij speelt namelijk de psychopaat in de film, waarbij ik zelf af en toe sterk de kriebels kreeg. Op het eind van de film wordt alles duidelijk en ik werd erg verrast door het einde. Als je van crime films houdt, dan kan ik je De Held aanraden.

De Held

Titel: De Held
Regie: Menno Meyjes
Verschenen: 29 september 2016
Duur: 95 minuten
Cast: Monic Hendrickx, Fedja van Huêt, Daan Schuurmans
Genre: Crime

Rating: 7,5/10

Danique (29) is content producer bij een gebiedsontwikkelaar en is dol op goede boeken. Daarnaast houdt ze van lekker eten (sushi!) en is ze gek op reizen.

2 Comments

  • Story addict

    Ik ben eigenlijk helemaal niet van de Nederlandse films: vind de dialogen vaak zo overdreven. Toch denk ik dat Nederlandse films steeds beter worden, en je hebt me stiekem ook wel nieuwsgierig gemaakt naar deze. Ik vind het geen film die ik zelf in de bios zou kijken of op dvd zou kopen (tenzij die in een budgetbak ofzo ligt :p), maar mocht ie ooit op Netflix ofzo verschijnen, dan zou ik ‘m zeker een kans geven 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.