Films

Film: Dark shadows

Dark shadows
Titel: Dark Shadows
Regie: Tim Burton
Verschenen: mei 2012
Duur: 113 minuten
Cast: Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Eva Green, Helena Bonham Carter, Chloë Grace Moretz
Genre: Drama, Horror, Mysterie

In 1752 varen Joshua en Naomi Collins met hun zoontje Barnabas naar Amerika, om daar een nieuw leven te beginnen. Maar zelfs de grote plas blijkt niet voldoende om te ontsnappen aan de vloek die hun familie kwelt. Twintig jaar later heeft Barnabas (Johnny Depp) de wereld aan zijn voeten. Dat wil zeggen, het stadje Collinsport in Maine. Barnabas is rijk, machtig en een onverbeterlijke playboy. Totdat hij het hart breekt van de heks Angelique Bouchard (Eva Green). Angelique vervloekt hem met een lot dat erger is dan de dood: ze verandert hem in een vampier en begraaft hem levend.
Twee eeuwen later wordt Barnabas bevrijd uit zijn graftombe en bevindt hij zich in de moderne jaren 70. Hij keert terug naar Collinwood en ziet hoe zijn landhuis is veranderd in een ruïne.

Mening over Dark shadows

Ik hou van Johnny Depp! Dat was eigenlijk de eerste reden dat ik naar deze film ben geweest. Toen ik las waar de film over ging vond ik het al meteen raar, maar wel typisch een film voor Johnny Depp om te spelen. Het begin van de film begint ook erg mysterieus met een stem die het verhaal verteld. Je merkt al meteen dat het een verzonnen verhaal is. Zoals gewoonlijk vond ik hem erg goed zijn rol spelen, al speelde de rest ook ontzettend goed. Ik heb ook echt moeten lachen tijdens de film. Dat de genre ook horror heeft snap ik niet, het verhaal is niet eng. Tenzij iemand dramatisch bang is voor vampiers, heksen en weerwolven. De film zou ik zo nog een keer kijken, echt een pluspunt dus!

Rating: 8.5/10

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Cher juni 24, 2012 at 00:23

    Dark Shadows is echt heel leuk, inderdaad! Ik ben ook een groot Johnny Depp fan, haha. Van jongs af aan al. (:

  • Reply Wanda november 13, 2012 at 16:09

    Ik vond de film echt tegenvallen :'( Echt jammer.

  • Leave a Reply