Filmrecensies

Film: Coco


Coco is een Disney film die afgelopen jaar is uitgekomen. Zal deze Disneyfilm net zo goed zijn als altijd? Of viel hij eigenlijk een beetje tegen?

Miguel is een enthousiaste, twaalfjarige jongen die in Mexico woont. Hij ontdekt een eeuwenoud mysterie dat hem naar een bijzondere en onverwachte reünie leidt. Tijdens Día De Los Muertos komt Miguel terecht in de fantastische wereld van de doden. Daar ontmoet hij de oudere generatie, leert hij wat zijn plaats binnen de familie is en hoe families door de tijden heen verbonden blijven door een eenvoudige herinnering.

Coco staat al sinds hij uit is gekomen op mijn ’to watch’ lijstje. Het kwam er eigenlijk telkens niet van, tot ik op vakantie ging en de film tot mijn verbazing in het lijstje zag staan met films! Je begrijpt natuurlijk dat dit de eerste film is die ik ging kijken tijdens mijn (mega lange) vlucht.
De meeste animatiefilms staan erom bekend dat ze ontzettend makkelijk wegkijken. Logisch ook, het is natuurlijk vooral bedoelt voor kinderen. Coco is hier ook eentje van. De film vertelt het verhaal van een speciale feestdag in Mexico: Dag van de Doden. Tijdens deze feestdagen geloven ze dat de doden nog eenmaal terugkeren naar de aarde. Ze offeren onder andere eten en drinken voor de doden. Verder staan schedels erg centraal tijdens deze feestdag. Dit alles is dan ook het onderwerp van de film Coco. Zoals we Disney kennen weten ze van elk bijzonder onderwerp wel een prachtige toegankelijke film te maken. Terwijl het onderwerp misschien wat extreem kan overkomen op buitenstaanders, vind ik dat Disney het ontzettend goed heeft aangepakt. De doden die je in de film ziet zijn alles behalve eng, en geven het juist een enorm mooie lading met zich mee.

‘Disney heeft een interessant onderwerp goed bespreekbaar gemaakt!’

Zoals alle Disneyfilms zit er ergens wel een mooie achterliggende gedachte achter. Ik heb dan ook enorm genoten van deze film en zou hem zo weer opnieuw kijken. Dit is een film om gewoon snel tussendoor te kijken. Hij duurt niet lang, wat ik bij deze film dan ook prima vond. Een echte animatiefilm die leuk is om te kijken voor jong en oud. Mocht je hem nog niet hebben gezien, raad ik hem zeker weten aan. Ook de grapjes die erin voorkomen vond ik erg leuk voor de wat ouderen, waardoor hij niet alleen leuk is om te kijken voor kinderen.
Een aanrader! Disney heeft een interessant onderwerp goed bespreekbaar gemaakt door deze film te maken. Ik was aangenaam verrast!

I Feel Pretty

Titel: Coco
Regie: Adrian Molina en Lee Unkrich
Verschenen: 29 november 2017
Duur: 109 minuten
Cast: Anthony Gonzalez, Gael García Bernal en Benjamin Bratt
Genre: Animatie

Rating: 8/10

Danique V (1993) woont in Haarlem en is werkzaam als content creator bij de Bibliotheek. Naast feelgood, fantasy en thrillers leest ze ook veel non-fictie rondom spiritualiteit.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.