Filmrecensies, Films

Film: Cinderella

Cinderella Titel: Cinderella
Regie: Kenneth Branagh
Verschenen: 18 maart 2015
Duur: 112 minuten
Cast: Lily James, Cate Blanchett, Richard Madden
Genre: avontuur, drama, familie

 

Het verhaal Cinderella volgt het wel en wee van de jonge Ella (Lily James). Nadat haar moeder overlijdt, trouwt Ella’s vader, een koopman, opnieuw. Ella wil haar liefhebbende vader graag bijstaan, en verwelkomt haar nieuwe stiefmoeder (Cate Blanchett) en haar dochters Anastasia (Holliday Grainger) en Drisella (Sophie McShera) in hun huis. Maar wanneer Ella’s vader onverwachts overlijdt, is ze overgeleverd aan een jaloerse en wrede nieuwe familie.

Wanneer Ella uiteindelijk niets meer is dan een dienstmeisje groezelig van de as, en hatelijk ‘Assepoester’ genoemd wordt, zou het makkelijk zijn … om de hoop op te geven. Maar ondanks alles wat ze te verduren krijgt, is Ella vastbesloten om de laatste woorden van haar moeder in ere te houden, en ‘dapper en vriendelijk te zijn’. Ze geeft de moed niet op en zal niet neerkijken op degenen die haar slecht behandelen.

En dan is daar de aantrekkelijke vreemdeling die ze in het bos heeft ontmoet. Ella weet niet dat hij eigenlijk een prins is. Ze denkt dat hij slechts in de leer is bij het paleis en dat ze eindelijk een zielsverwant heeft ontmoet. Wanneer het paleis alle jonge vrouwen uitnodigt voor een bal, lijkt het erop dat het geluk haar nu eens toelacht. Want Ella hoopt daar de charmante Kit (Richard Madden) weer tegen te komen. Helaas verbiedt haar stiefmoeder haar naar het bal te gaan, en scheurt harteloos haar jurk aan stukken.

Maar zoals in alle goede sprookjes is er hulp onderweg. Een vriendelijke bedelaarster (Helena Bonham Carter) komt gewapend met een pompoen en een aantal muizen naar voren, en zal Assepoesters leven voorgoed veranderen.


Door het zien van de trailer had ik vrij hoge verwachtingen van deze film, al helemaal omdat het er écht uit zag als een sprookje en de film van Disney was. Zijn mijn verwachtingen uitgekomen? Was dit een goede film?

Om eerlijk te zijn vond ik Cinderella een gave film. Het was precies Assepoester zoals ik me haar kan herinneren toen ik klein was, alleen dan live-action. Cinderella is een film boordevol visuele animaties waar je mond van zal openvallen. Ik vond het een groot spektakel! Het omtoveren van de pompoen in een koets, de paarden die gemaakt werden en überhaupt de jurk van Ella zelf. Ze zag er zo prachtig uit; die jurk was adembenemend.

‘Cinderella zag er prachtig uit in de film’

Cate Blanchett speelt de perfecte boze stiefmoeder. Ik vind haar een heerlijk mens, en ze neemt de rol goed op zich. Daarnaast speelt Helena Bonham Carter de fairy godmother, en ik vind het nog steeds best lastig om haar los van haar rol in Harry Potter te zien. Toch deed ze het erg goed. Dan de twee hoofdpersonages niet te vergeten: Cinderella en Kit, de prins. Naar mijn idee waren ze geweldig gecast.

Ik vond het een leuke film om te zien, zeker een must-watch als je een liefhebber van sprookjes bent. Ik vond het een ware belevenis in de bioscoop en vond het ergens wel jammer dat de film niet te zien was in IMAX, omdat de visuele effecten en de geluiden dan nog mooier en beter geweest zouden zijn.

 

Rating: 7,5/10

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Jolien maart 19, 2015 at 12:32

  Ik ben ontzettend benieuwd naar deze film! 🙂

 • Reply Nynke-Boudien maart 19, 2015 at 12:35

  Erg benieuwd naar deze film, ik heb nu eenmaal een zwak voor sprookjes. Ook ben ik erg benieuwd naar de mini Frozen special voorafgaand aan de film 😉

 • Reply Esther maart 19, 2015 at 13:00

  Deze film spreekt mij jammer genoeg niet zo aan. Ik weet niet waarom, maar er zijn al zo veel sprookjes verfilmd geweest. Sorry!

 • Reply beautifulday4makeup maart 20, 2015 at 16:49

  Deze wil ik echt heel graag zien!

 • Leave a Reply