Filmrecensies,  Films

Film: Chef

Titel: Chef
Regie: Jon Favreau
Verschenen: september 2014
Duur: 114 minuten
Cast: Jon Favreau, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson
Genre: Komedie

In Chef, geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Jon Favreau neemt chef kok Carl Casper (Favreau) plotseling ontslag bij een prominent restaurant in Los Angeles.

Hij vertrekt naar Miami en met de hulp van zijn ex-vrouw (Sofia Vergara), beste vriend (John Leguizamo) en zoontje (Emjay Anthony) knapt hij een oude food truck op en begint hij zijn eigen restaurant op wielen. Tijdens een culinaire road trip met zijn vrienden en familie herontdekt Carl zijn creativiteit en passie voor het koken, het leven en de liefde.

Mening:

Jon Favreau speelt in Chef (die hij ook nog eens heeft geschreven en geregisseerd) chefkok Carl Casper. Hij runt de keuken van een goedlopend restaurant in L.A. dat op safe speelt met klassieke gerechten. Wanneer er een foodblogger bij hem komt eten, wil Carl experimenteren met een nieuw menu, maar dat mag niet van zijn baas. Hij serveert het vertrouwde menu en wordt compleet afgeserveerd met de recensie. De gerechten zouden fantasieloos en saai zijn. Carl post een aantal berichten op Twitter, maar dit loopt nogal uit de hand.. Hij raakt zijn baan kwijt, maar hij gaat niet bij de pakken neer zitten: samen met zijn collega Martin en zijn zoontje Percy begint hij een foodtruck. De film krijgt daardoor een hele andere toon: een soort roadmovie die via New Orleans naar Venice Beach gaat.

Zoontje Percy houdt de social media bij en krijgt een steeds hechtere band met zijn vader. Die was namelijk de afgelopen jaren een beetje verwaterd doordat Carl zo vaak moest werken. Leuk om dat social media aspect ook in de film te zien!

Chef is een echte feelgoodmovie over eten. Ik hou van komedies en ik hou van lekker eten: een perfecte combinatie dus. Je bent gewaarschuwd: je krijgt vast honger als je deze film kijkt! Continu komen er heerlijke gerechten voorbij, yum yum yum! Ik moet ook nog even een compliment maken over de muziek: die is namelijk echt heerlijk salsa! Dat hoor je al in de trailer. Een fijne film om met je gezin of met je partner te kijken!

Rating: 8/10

Tedje (1993) leest het liefst romans, maar een spannende thriller wordt ook altijd gewaardeerd. Ze werkt als freelance content creator en je kunt haar wakker maken voor lekker eten.

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.