Films

Film: Captain America: The First Avenger

Film: Captain America: The First Avenger Titel: Captain America: The First Avenger
Regie: Joe Johnston
Verschenen: 28 juli 2011
Duur: 124 minuten
Cast: Chris Evans, Hugo Weaving
Genre: Actie, science fiction

Steve Rogers (Chris Evans) werkt mee aan een wetenschappelijk experiment, waardoor hij verandert in een supersoldaat: Captain America. Samen met Bucky Barnes (Sebastian Stan) en Peggy Carter (Hayley Atwell) gaat hij de strijd aan tegen de zogenaamde Hydra organisatie, die geleid wordt door de meedogenloze Red Skull (Hugo Weaving).

Aangezien Captain America 2 bijna uitkomt (april ’14) leek het mij leuk om Captain America: The First Avenger eens te recenseren voor jullie. Laatst was de film op televisie, dus een perfecte gelegenheid. Zeker omdat ik de eerste Avengers film al heb gezien, moest ik deze film natuurlijk wel al bekijken. Ik heb de Avengers films dus niet helemaal in de juiste volgorde bekeken, maar dat mag de pret niet drukken.

Ik ben (zoals jullie misschien weten) ontzettend gek op Marvel. Ik vind alle Avengers geweldig, sci-fi films zijn echt mijn ding, en daarom zal ik eerlijk zijn: Deze film vond ik heel tof. Een heel ander verhaal dan de andere Avengers. Het speelde zich namelijk in het verleden af. Captain America was bevroren, dat is dan ook het stuk waar de film mee begint. Vervolgens word je meegenomen in de geschiedenis van deze held. Het is weer een cliché en klassieke superheldenfilm, met alles er op en er aan.

Captain America: The First Avenger is een prettige film om te zien

Ik vond hem heel prettig om te zien, vooral omdat het verhaal eens anders was dan andere superhelden verhalen. Het is een hele goede start om te beginnen aan de Avengers films, dus ik kan hem zeker aanraden om hem te bekijken. Mocht je benieuwd zijn geworden naar de film, dan kun je hem hier bestellen op DVD.

 

Rating: 7,5/10

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply