Filmrecensies

Film: Burnt

Titel: Burnt
Regie: John Wells 
Verschenen: 26 november 2015
Duur: 101 minuten
Cast:  Bradley Cooper, Sienna Miller, Daniel Brühl
Genre: Drama

Hij had ooit met zijn fantastische gerechten de culinaire wereld aan zijn voeten, maar verloor alles door zijn wilde leven met drank en drugs. Nu is hij klaar om het succes terug te pakken, maar heeft hiervoor het beste team ooit nodig, waaronder zijn ex-geliefde Helene (Sienna Miller). Zal het hem lukken om opnieuw aan de top te komen en die derde Michelin ster te krijgen?

Mening: 

Een film over koken, met romantiek én Bradley Cooper? Alleen de trailer bezorgde me al water in de mond. Ik kan niet wachten om deze film te gaan bekijken!

Adam Jones is een topchef en hij leeft onder het motto seks, eten en rock ’n roll. Hij is ook niet bang om onaardig gevonden te worden. Smijten met borden en zijn personeel uitkafferen is een normaal tafereel in zijn keuken. Hij wil dat alles perfect is. Het verhaal is verder redelijk cliché: Jones heeft flink aan de drank en drugs gezeten en een heleboel vrouwen verslonden en eigenlijk heeft hij niet echt een leven, behalve zijn liefde voor koken. Hij heeft zelfs in de gevangenis gezeten, maar daar wordt niets meer over gezegd in de film. Het is in ieder geval de bedoeling dat Jones zich weer een weg terug naar de top probeert te koken met als beloning: Michelinsterren.

Ik vond het een vermakelijke film om te zien, maar ik had wel het idee dat er het een en het ander miste in de film. Zo had het echt een top film kunnen zijn als er meer werd ingespeeld op zijn verleden en het huidige liefdesverhaal achterwege gelaten werd. Dan zou het echt een film zijn die alleen over eten zou gaan en dat had me meer geboeid. Er zijn weinig verrassingen in de film, maar de film blijft je wel boeien. De shots van het eten zijn trouwens wel echt geweldig. Het is niet echt fijn als je deze film met een lege maag gaat kijken, want je krijgt gegarandeerd honger.

Al met al een vermakelijke film. Als het script iets verrassender had geweest, was het een topfilm geweest, want de acteurs zijn wel degelijk goed.

Rating: 7/10

bol-button

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Bianca Schrijft februari 8, 2016 at 06:49

  Net nu het weekend over is. Dan maar even noteren voor komend weekend. Dit lijkt me een hele leuke film.

 • Reply Bianca Schrijft februari 8, 2016 at 06:49

  Net nu het weekend over is. Dan maar even noteren voor komend weekend. Dit lijkt me een hele leuke film.

 • Reply Ellis februari 8, 2016 at 10:20

  Ik vond het een best vage film eigenlijk xd

 • Reply Naomi februari 8, 2016 at 11:51

  Ik was al benieuwd naar deze film!

  x

 • Reply Madelon februari 8, 2016 at 12:04

  Ik vond het echt een vage film. Kon er juist maar met veel moeite mijn aandacht bijhouden, hihi.

 • Reply Esther februari 10, 2016 at 17:17

  Ik twijfel of ik deze film leuk ga vinden. Misschien moet ik de film maar ene kansje geven.

 • Reply Chuck juli 22, 2016 at 03:30

  Harry,Thank you for sharing your &#1&20;reflection.2#8228; We’re blessed to live in this great country and blessed to be part of the Baldrige Community. Happy July 4th to you and your team!Julia Gabaldon

 • Leave a Reply