Films

Film: Burlesque

Burlesque Titel: Burlesque
Regie: Robert Luketic
Verschenen: december 2010
Duur: 119 minuten
Cast: Christina Aguilera, Cher
Genre: Musical, drama, romantic

Plattelandsmeisje Ali (Christina Aguilera) reist naar Los Angeles om beroemd te worden, maar belandt al snel serveerster in nachtclub ‘Burlesque’ die gerund wordt door Tess (Cher). Ali doet er alles aan om ook op het podium van Burlesque te komen, want zij hóórt daar.

Mening over Burlesque

De film begint vrij standaard met de scène ‘ik ga weg naar de grote stad en ik kom nooit meer terug’. Ze heeft geen familie meer en niemand om op terug te vallen. Ze heeft niks te verliezen: Ali wil dansen en zingen in L.A. Ze trekt haar stoute schoenen aan en komt terecht in nachtclub ‘Burlesque’. Ze kijkt haar ogen uit en ze raakt gefascineerd door de magie van deze club. Ze moet en zal ook op dat podium staan en ze doet er alles aan om daar te komen. Eigenaresse Tess kan niet om haar heen en besluit een gok te wagen. Dat blijkt geen verkeerde beslissing te zijn, want als de muziek uitvalt zet Ali haar gouden strot op en begint a-capella te zingen. Voilà, nieuwe successen in de nachtclub.

Dat Christina Aguilera kon zingen wisten we al, maar acteren doet ze ook niet slecht. Het blijft een B-film met een voorspelbaar karakter, maar dat is waar wij meiden soms wel eens van houden, toch? Stanley Tucci, die we allemaal kennen als Nigel, de homofiele assistente van Miranda Priestly uit The Devil Wears Prada, speelt Sean de wederom homofiele assistent van Tess. Hij zorgt voor de kleding van de Burlesque dames.

Dan is er nog de knappe barman Jack (Cam Gigandet), de persoon waardoor Ali op het podium geraakt. Op een van de eerste avonden dat Ali in L.A. is, wordt heel haar appartement leeggehaald. Ze besluit in te trekken bij Jack en al snel bloeit er romantiek op tussen de twee.

Waar het om gaat bij Burlesque zijn de shownummers en deze zijn prachtig in beeld gebracht. Het maakt de sfeer van de hele film kloppend samen met de swingende muziek. Liefhebbers van dit genre zullen dit een leuke en vermakelijke film vinden.

Rating: 7/10

Tedje (1993) leest het liefst romans, maar een spannende thriller wordt ook altijd gewaardeerd. Ze werkt als freelance content creator en je kunt haar wakker maken voor lekker eten.

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.