Filmrecensies

Film: Bridget Jones’s baby

Bridget Jones's Baby

Na, voor mijn gevoel, heel lang wachten was het eindelijk zo ver: Bridget Jones’ baby is te bewonderen! Het is een tijdje geleden dat Bridget Jones’ Diary #1 en Bridget Jones’ Diary #2 uit kwam en ik kon dan ook niet wachten tot deze film uit kwam. In deze recensie lees je wat ik van de film vind.

‘En ze leefden nog lang en gelukkig‘ blijkt niet weggelegd voor Bridget Jones (Zellweger). Na haar break-up met Mark Darcy (Firth) is ze in de veertig en opnieuw single. Bridget besluit zich te focussen op haar baan als producent van een nieuwsprogramma en brengt veel tijd door met haar vrienden.
Het lijkt alsof ze nu eindelijk alles onder controle heeft en dat er niets meer mis kan gaan… Maar dan ontmoet ze een onweerstaanbare Amerikaan: Jack (Dempsey) en haar liefdesleven staat weer op z’n kop. Deze man heeft alles wat de Britse Darcy mist. Geheel ongepland, blijkt Bridget in verwachting te zijn en weet ze niet zeker wie van de twee mannen de vader is…
Bridget Jones’s Baby is geregisseerd door Sharon Maguire (Bridget Jones’s Diary) en gebaseerd op het geliefde personage Bridget Jones van schrijfster Helen Fielding.

Bridget Jones’s Baby kijk je natuurlijk nadat je de eerste twee films hebt gezien, en je weet dan ook hoe zij eindigt. Happily ever after. Tenminste, dat denken we. In de werkelijkheid is de relatie tussen Mark en Bridget voorbij (boe!!), en is Bridget 40 en weer single. Desondanks is ze erg succesvol in het leven. Ze heeft haar droomgewicht, een succesvolle baan en ook geweldige collega’s (samen met de fantastische vrienden die we in de voorgaande films ook hebben gezien!)

Maar… Dan wordt ze zwanger en veranderd echt alles. Vooral omdat ze niet weet wie de vader is. Is het de knappe Amerikaan Jack Qwant, of is het haar oude liefde Mark Darcy? Waar dit toe leidt? Heel, heel, HEEL veel grappige situaties waarbij iedereen enorm hard moet lachen. Wat is dit een geweldige film! Vol met humor, helemaal zoals je gewend bent van de Bridget Jones films. Heerlijk.

Bridget Jones’s baby is een heerlijke, vermakelijke film

Bridget Jones’s baby is, zoals ik al zei, een film die heel veel humor bevat en ik vond het ook enorm vermakelijk. Zeker een film voor de fans die de films iedere keer weer opnieuw kunnen bekijken en genieten van de onhandige Bridget Jones. Er zat niet veel diepgang in, maar dat hoeft natuurlijk ook niet bij een romantische comedy.

Hoe Bridget Jones’s Baby eindigt? Met een open einde. Ik hoop dan ook enorm dat er nog een nieuwe film zal komen, zo leuk vond ik hem. Maar nadat er in 2013 een nieuw boek is verschenen, zal dit waarschijnlijk ook wel gebeuren. Duimen jullie met me mee?

Bridget Jones's baby

Titel: Bridget Jones’ baby
Regie: Sharon Maguire
Verschenen: 15 september 2016
Duur: 123 minuten
Cast: Renée Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey
Genre: Romantiek, comedy

Rating: 7/10

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.