Filmrecensies, Films

Film: Boy 7

Titel: Boy 7
Regie: Lourens Blok
Verschenen: 19 februari 2015
Duur: 92 minuten
Cast: Matthijs van Sande Bakhuijzen, Ella-June Henrard
Genre: actie, sci-fi

In de spannende sci-fi film Boy 7 wordt Sam (Matthijs van de Sande Bakhuyzen) midden in een drukke metro wakker en weet hij niet hoe hij daar terecht is gekomen. Hij weet zelfs niet hoe hij heet.

Sam is zijn geheugen kwijt. In de metro ontmoet hij Lara (Ella June Henrard), zij heeft hetzelfde. Samen beginnen ze aan een gevaarlijke zoektocht naar hun identiteit.

Andere rollen worden gespeeld door: Halina Reijn, Tygo Gernandt, Yannick Jozefzoon en Beau Schneider. Boy 7 is de eerste Nederlandse sci-fi actie-thriller, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Mirjam Mous. De regie is in handen van Lourens Blok (Feuten).

Mening:
Boekverfilmingen zijn altijd een lastig onderdeel om te recenseren, vind ik. Vooral als je het boek hebt gelezen en daardoor een eigen beeld van het verhaal hebt gecreëerd. Daardoor probeer ik altijd zo neutraal mogelijk een film in te stappen; je moet ze eigenlijk los van elkaar zien.

Het verhaal vind ik erg spannend opgebouwd, zeker voor de doelgroep van de film. In het begin schrok ik meerdere keren van bepaalde scenes, en op den duur toen het verhaal aan het licht kwam van Sam/Boy 7 was ik steeds meer benieuwd naar hoe het verhaal zou gaan aflopen. Zou het precies hetzelfde als in het boek zijn? Oh nee, dat moest ik niet denken.

Al met al vond ik het een leuke film, vermakelijk en zeker een aanrader voor de doelgroep van de film. Het einde vond ik verrassend, vooral omdat het heel anders was dan in het boek. Ze hebben het verhaal uit het boek mooi omgezet naar een leuke en vooral spannende film.

Tijdens de persvoorstelling waren Matthijs van Sande Bakhuyzen en Yannick Jozefzoon waren naderhand aanwezig voor een Q&A, leuk! Wisten jullie bijvoorbeeld dat de film is opgenomen in Hongarije? Matthijs van Sande Bakhuyzen vertelde dit; hij heeft meer dan 21 draaidagen gehad voor Boy 7. De film is in Hongarije opgenomen omdat kijkers anders bepaalde delen van Nederland zouden herkennen; omdat de film futuristisch is, was dat niet handig. Er is veel vraag of er nog een soundtrack komt van de film, hier zijn ze hard mee bezig. Hou de Facebook pagina van Boy 7 in de gaten voor meer informatie.

Rating: 7/10

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Nynke-Boudien februari 19, 2015 at 14:42

  Erg benieuwd naar deze film, vooral omdat er wordt beweerd dat deze film het “Nederlandse antwoord op The Hunger Games” is en die films en boeken vond ik fantastisch. Ik denk dat ik volgende week ga!

 • Reply Elbrich februari 19, 2015 at 15:34

  Ik ben benieuwd! Zal ‘m zeker kijken, maar ik ga denk ik eerst het boek lezen.

 • Reply Esther februari 19, 2015 at 17:07

  Ik vond het boek echt geweldig. Ik ben echt heel benieuwd naar de film! 🙂 Ik ga er maandag heen.

 • Reply Karlijn februari 19, 2015 at 19:02

  Hoewel ik niet helemaal onder de indruk was van het boek (zeker wel goed maar het einde…mweh), ben ik nu wel super benieuwd geworden naar de film!

 • Reply beautifulday4makeup februari 19, 2015 at 20:38

  Ik ben er wel nieuwsgierig naar. Misschien toch eens gaan kijken

 • Reply Cecily februari 20, 2015 at 06:43

  Ik ben niet van plan naar deze film te gaan, de trailer ziet er niet leuk uit en lijkt ook totaal anders dan het boek. Ongeveer net zo’n groot verschil als tussen het boek kruistocht in spijkerbroek en de film daarvan. Dat lijkt me helemaal niks. Bovendien val ik ook niet helemaal meer in de doelgroep met mijn 18 jaar, denk ik. Het boek was trouwens ook niet echt geweldig.

 • Leave a Reply