Filmrecensies

Film: Bon Bini Holland

 Titel: Bon Bini Holland
 Regie: Jelle de Jonge
 Verschenen: 10 december 2015
 Duur: 88 minuten
 Cast: Jandino Asporaat, Liliana de Vries, Teun Kuilboer.
 Genre: komedie

Robertico Florentina (Jandino Asporaat) is een brutale, maar charmante oplichter van Curaçao. Hij verdient zijn geld met Bon Bini Bungalows, een zogenaamd bureau dat toeristen onderbrengt in vakantiehuizen zonder dat de eigenaar hier iets van afweet. Als hij per ongeluk een gevaarlijke crimineel belazert, vlucht hij naar Nederland. Als Robertico de mooie Noëlla Maduro (Liliana de Vries) ontmoet en ontdekt dat haar vader Ken Maduro (Dennis Rudge) een rijke zakenman is, krijgt Robertico een plan. Als hij Ken weet te overtuigen om te investeren in Bon Bini Bungalows, is hij in één klap uit de problemen. Zijn plan lijkt te slagen maar wordt ingewikkeld als Robertico verliefd wordt op Noëlla…

Mening: 

Een film met Jandino Asporaat in de hoofdrol. Ik wist niet goed wat ik ervan moest verwachten, totdat ik de trailer zag. Al zijn bekende typetjes, waaronder onbeskofte Judeska, komen voorbij en ik vind het prachtig. Het verhaal begint op Curaçao, waar Robertico en zijn beste vriend nietsvermoedende toeristen in andermans huizen laten vertoeven als vakantiewoning. Natuurlijk valt hij door de mand en moet hij een kleine honderdduizend euro ophoesten. Maar hoe komt hij hieraan? Hij besluit onder te duiken bij zijn tante Judeska in Rotterdam. Hier rolt hij ineens in het zakenleven, waar hij niet veel vanaf weet. Hij loopt rijke zakenman Ken Maduro tegen het lijf en hij wil in zijn neppe project investeren. Maar hoe lang houdt hij zijn leugens vol? En helemaal als er ook liefde bij komt kijken?

Verwacht niet te veel van de film en je hebt een vermakelijke avond. Ik vind Jandino’s typetje Judeska vooral erg grappig en heb dan ook meerdere keren hardop moeten lachen. Het is geen sterke komedie en is zo voorspelbaar als wat, maar wat geeft het? Ik heb me uitstekend vermaakt en ik vind het knap dat Jandino zijn typetjes nog steeds zo leuk kan neerzetten zonder dat het saai en stom wordt. Ook zijn Rotterdamse typetje Gerrie vond ik erg leuk om te zien. Bizar dat Jandino hierachter zit!

Kortom: Bon Bini Holland is een fijne film om in de kerstvakantie te gaan bekijken! Bekijk hieronder de trailer van Bon Bini Holland.

Rating: 6,5/10

Tedje (1993) leest het liefst romans, maar een spannende thriller wordt ook altijd gewaardeerd. Ze werkt als freelance content creator en je kunt haar wakker maken voor lekker eten.

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.