Films

Film: Beautiful Creatures

beautiful creatures


Titel: 
Beautiful Creatures
Regie: 
Richard LaGravenese
Verschenen: 
28 februari ’13
Duur: 
124 minuten
Cast: 
Alice Englert, Viola Davis, Emma Thompson, Alden Ehrenreich
Genre: 
Drama, fantasie.

Er was een meisje. Er was een vloek. En er was een graf. In het rustige dorpje Gatlin gebeurt nooit iets verrassends. Ethan Wate is dan ook vastbesloten om na school zo snel mogelijk het dorp te verlaten.

Totdat de mysterieuze Lena in Gatlin komt wonen. Ethan voelt zich op een bijzondere manier tot haar aangetrokken en ondanks dat iedereen waarschuwt uit haar buurt te blijven, worden ze verliefd. Samen ontdekken ze al snel dat duistere geheimen hun families binden.


Mijn mening:
Vanaf het begin was de film echt geweldig. Je word er volledig ingezogen. Tot er ineens een scene kwam waar een stuk uit het boek ontbrak. En het bleef niet bij één deel, het waren er tig. De special effects waren niet denderend.. Het sneeuwde bijvoorbeeld in één scene, maar het haar van Lena en Ethan bleef droog. Laat ik eerlijk zijn; deze film was gewoon niet wat ik verwachtte. Ik had verwacht dat dit dé film van 2013 zou zijn.. De film waar ik op had gewacht!

Beautiful Creatures bevat veel humor!

Er was zoveel weggelaten dat het leek alsof Independent Movies geldgebrek had en maar wat moest weglaten. En dat terwijl de film 2 uur duurde. Jammer, jammer en nog eens jammer. Wellicht dat een ander de film leuk vindt die de boeken niet heeft gelezen, maar doordat ik de boeken heb gelezen viel het echt tegen. Twilight was beter verfilmd. Wat wel positief was, was dat er goed gecast was. Ik vond het echt een prettige cast en de acteurs waren exact wie ze moesten zijn. Het humor-gehalte was ook erg hoog! Dat waardeer  ik altijd van een film.

Benieuwd naar het boek? Lees hier de recensie.

Rating: 4,5/10

Previous Post Next Post

9 Comments

 • Reply Marjolein februari 28, 2013 at 16:15

  Wow, super jammer dat je deze film zo slecht vond! Het trekt mij eerlijk gezegd ook niet, maar ook weer wel :’) Ik denk dat ik hem wel ga kijken, maar niet in de bioscoop.
  Thankyou voor de review!

 • Reply Dieuwke februari 28, 2013 at 16:33

  Oej! Jammer dat ie je zo tegenviel! Ik wil sowieso eerst het boek lezen, dus ik kijk de film niet in de bios, scheelt weer money 😉

 • Reply Isabella februari 28, 2013 at 18:21

  Ik ben heel benieuwd naar de film. Wil er erg graag heen. Wat jammer dat die tegenvalt.

 • Reply Anneke februari 28, 2013 at 18:40

  Ik heb het boek niet gelezen en de film wil ik eigenlijk ook niet zien, het spreekt me gewoon niet aan. Echt jammer dat als je er zo enorm naar uitkeek dat het dan zo tegenviel…

 • Reply Jenny februari 28, 2013 at 21:43

  Het ligt niet aan het feit dat je de boeken al hebt gelezen dat je de film niks vond. Ik heb ze niet gelezen en vond de film ook tegenvallen. Net als jij had ik het idee dat ze niet zo’n hoog budget hadden.

  • Reply Yara februari 28, 2013 at 22:14

   Ja stom is dat dan hè? Maar op die momenten dat ik wist dat er iets ging gebeuren gebeurde het niet.. Zoals Boo Radley, ik zag nergens een hond hoor? En waar was Ethan’s vader? En waarom was Marian ineens omgetoverd in Amma? Zo weird!

 • Reply Mieke Schepens februari 28, 2013 at 22:41

  Jammer !

 • Reply IngeDB maart 2, 2013 at 16:50

  Op een andere blog heb ik ook gelezen dat het boek vele beter is. Nu heb ik toevallig het boek in huis, maar ik ga wachten tot als ik de film heb gezien. Ik wil niet teleurgesteld worden in de film

 • Reply Tine maart 2, 2013 at 17:02

  Hoewel ik het boek niet zo fantastisch vond, was ik wel nieuwsgierig naar de film omdat ik de trailer er nogal gaaf uit vond zien. Ik heb hem zelf niet gezien, maar in een andere filmreview (ik weet niet meer van wie) heb ik gelezen dat sommige scènes uit de trailer niet in de film zelf zaten, dusja… Jammer dat de film zo tegenviel!

 • Leave a Reply