Films

Film: Beastly

Beastly Titel: Beastly
Regie: Daniel Barnz
Verschenen: juni 2011
Duur: 86 minuten
Cast: Alex Pettyfer, Vanessa Hudgens, Mary-Kate Olsen, Neil Patrick Harris
Genre: Drama, fantasy, romance

Het sprookje Beauty and the Beast, maar dan in een modern jasje. Kyle (Alex Pettyfer) is een populaire, knappe jongen die denkt dat hij alles is. Hij maakt iedereen belachelijk en hemelt zichzelf daardoor op. Heks Kendra (Mary-Kate Olsen) maakt van hem een monster. Helemaal kaal met littekens en tatoeages. Hij moet iemand vinden die van zijn innerlijk gaat houden..

Mening over de film Beastly

Beastly is een moderne versie van het bekende verhaal Beauty and the Beast. In de hoofdrollen High School Musical chick Vanessa Hudgens, Olsen twin Mary-Kate en Alex Pettyfer, bekend van I Am Number Four en Magic Mike.

Kyle Kingson (Pettyfer) is populair, maar ook echt heel arrogant. Hij denkt dat hij de wereld aan zijn voeten heeft liggen. Klasgenote Kendra (Olsen) verandert hem in een afzichtelijk monster om te leren van zijn arrogantie. Om de vloek te verbreken moet Kyle iemand vinden die van hem houdt zoals hij eruit ziet en zoals hij van binnen is. Gelukkig is daar Lindy (Hudgens). Jullie weten waarschijnlijk wel hoe het sprookje afloopt (vooral als je denkt aan Belle en het Beest), dus dat zal ik hier niet verder gaan vertellen.

De film is erg kort, maar dat is prima voor deze film. Het is geen hoogstandje in filmwereld, maar wel erg vermakelijk moet ik zeggen. Gewoon leuk voor tussendoor. Leuk om Mary-Kate nog eens in een andere rol te zien, zonder haar zus. Het is een voorspelbare film en omdat de film kort is, worden de karakters niet erg uitgediept. Als je geen zin hebt om een lange film te kijken, maar ook niet in een serie van 40 minuten, is deze best vermakelijk om te kijken. Leuk voor eenmalig.

Rating: 6,5/10

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Leanne maart 6, 2014 at 08:55

  Ja ik vond dit ook een best vermakelijke film!
  Overigens zijn hier ook boeken van geschreven door Alex Flinn.

 • Reply Daantje loves to read maart 6, 2014 at 09:02

  Lijkt me een hele leuke film. Ik hou wel van dit genre.

 • Reply Madelon maart 6, 2014 at 11:16

  Ik vond deze film erg leuk! Ik kijk hem zo af en toe nog wel eens. Ik vind vooral de boodschap mooi. Het gaat om het innerlijk, niet om het uiterlijk. Hij is zo voor de hand liggend, maar veel mensen vergeten het vaak. deze film demonstreert zo mooi dat het innerlijk de doorslag moet geven, hoe lelijk iemand ook is.

 • Reply Laurien maart 6, 2014 at 13:14

  Ik wil hem al een langere tijd kijken, maar het is er nooit van gekomen. Alex Pettyfer in een film is nooit verkeerd, al weet ik niet zeker in hoeverre ik mij zal irriteren aan Vanessa, haha. Ik ben benieuwd, ik hoop dat ik hem dit weekend nog kan kijken.

 • Reply Annelies maart 6, 2014 at 20:25

  Vond hem ook best leuk, wil hem nog wel een keer terug zien.

 • Reply Winnie maart 7, 2014 at 12:18

  Lijkt me wel een leuke film voor ’tussendoor’….
  Ookal ken je het verhaal al, toch trekt het me wel 😛

 • Leave a Reply