Filmrecensies,  Films

Film: Batman v Superman: Dawn of Justice

Batman v Superman: Dawn of Justice
Yes, daar is-ie dan! Batman v Superman: Dawn of Justice. Het begin van The Justice League. “De wat?”, vraag je je nu wellicht af. In deze recensie, waarin twee superhelden tegen elkaar strijden, leg ik het je uit. Met deze film zit je sowieso goed als je dol bent op actie, maar zéker ook als je van een beetje humor houdt. Ohja, én ik heb zelfs een traantje gelaten. Alle emoties kwamen aan bod in Batman v Superman: Dawn of Justice.

Bezorgd om de ongecontroleerde acties van een bijna tot god verheven superheld, neemt Gotham City’s eigen krachtige en verontruste burger het op tegen de meest gerespecteerde, hedendaagse redder van Metropolis. Ondertussen worstelt de wereld met de vraag welke held het werkelijk nodig heeft. En terwijl Batman en Superman tegen elkaar strijden, verschijnt er al snel een nieuwe bedreiging die de mensheid in groter gevaar zal brengen dan ooit tevoren.

De grootste liefhebber van superhelden (van het Adorable Books team), dat ben ik. Wow, wat keek ik uit naar Batman V. Superman. Voor wie wilde ik zijn? Ik wist het niet. Niet lang gelden werd bekend gemaakt dat Ben Affleck de ‘nieuwe’ Batman zou zijn. Ik had me hem nooit voorgesteld als Batman. Hoe was hij in deze film? Ik kan je alvast vertellen dat ik Superman geweldig vind gespeeld door Henry Cavill, maar dat kan ook niet anders na mijn enthousiaste recensie van Man of Steel.

De strijd tussen Batman en Superman is er één die niet al te makkelijk is. Batman, uit Gotham, en Superman, uit Metropolis. Twee helden die enorm belangrijk zijn in hun eigen stad en deze twee helden denken dat ze elkaars vijand zijn, maar dit eigenlijk niet zijn. In deze film gaan ze het tegen elkaar opnemen en komen ze erachter wat ze daadwerkelijk zijn: vijanden, vrienden, bondgenoten?

Batman en Superman begraven de strijdbijl en worden elkaars bondgenoot in de strijd tegen de vijand die hun geliefde steden dreigt de verwoesten – inclusief inwoners. Een gigantisch wezen, van de planeet Krypton, is erop gefocust om Superman te doden. De strijd die volgt is zo bloedstollend, je weet dat het erop of eronder is.

Regisseur Zack Snyder heeft een geweldige film neergezet, vol met spanning, actie en mooie shots. Ik kon geen genoeg krijgen van alle mooie beelden. Zo zie je flashbacks naar het verleden van zowel Batman als Superman, je leert hen goed kennen. Het einde was dan ook weerzinwekkend spannend. Dit is het begin van de Justice League: de groep superhelden van DC Comics die samen strijden tegen het onrecht in de wereld. In 2017 komt de film Wonder Woman uit, in 2018 komt Aquaman uit, The Flash in 2018 en in 2017 zal teven Justice League: part 1 uitkomen. Spannende tijden voor DC Comics: kunnen ze op tegen de immens populaire Avengers? Ik denk van wel, want mijn hart hebben ze gestolen. Nu jouw hart nog.

Batman v Superman: Dawn of Justice

Titel: Batman v Superman: Dawn of Justice
Regie: Zack Snyder
Verschenen: 25 maart 2016
Duur: 151 minuten
Cast: Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams
Genre: Actie, sci-fi, avontuur

Rating: 8/10

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.