Filmrecensies, Films

Film: Annie

Titel: Annie
Regie: Will Gluck
Verschenen: 17 november 2014
Duur: 118 minuten
Cast: Jamie Foxx, Cameron Diaz, Quvenzhane Wallis
Genre: komedie, drama, familie

Haar ouders lieten haar achter toen ze een baby was met de belofte haar ooit weer op te halen. In de tussentijd heeft ze een zwaar bestaan bij haar gemene pleegmoeder Miss Hannigan (Cameron Diaz). Alles verandert wanneer de rijke politicus Will Stacks (Jamie Foxx) – op aanraden van zijn briljante assistente Grace (Rose Byrne) en zijn campagne-adviseur Guy (Bobby Cannavale) – Annie onder zijn hoede neemt. Stacks hoopt hierdoor stemmen te winnen en verkozen te worden tot burgemeester van New York. Hij ziet zichzelf als Annie’s reddende engel. Of is het tegenovergestelde het geval en redt Annie … de serieuze politicus met haar ontwapenende karakter en positieve kijk op het leven? Geregisseerd door Will Gluck en geproduceerd door James Lassiter, Will Smith, Jada Pinkett Smith, Shawn ‘Jay Z’ Carter, Laurence ‘Jay’ Brown, en Tyran ‘Ty Ty’ Smith. Het scenario is geschreven door Will Gluck en Aline Brosh McKenna, gebaseerd op de musical ‘Annie,’ het boek van Thomas Meehan, muziek van Charles Strouse, tekst van Martin Charnin, ‘Little Orphan Annie’ © en ®Tribune Media Services, Inc.

Mening:
Ik heb de eerste film van Annie nog nooit gezien, en daarom ga ik deze remake ook niet vergelijken met de oudere film. Ik keek heel erg uit naar het zien van deze film, door onder andere de trailer die ik continu op televisie voorbij zag komen. Ik vond het ook daadwerkelijk een leuke film, laat ik dat voorop stellen. Ik vond het alleen ietwat te cliché. Zo’n film waarvan je altijd weet dat het goed zal eindigen. Op zich is daar niets mis mee, want ik ben dol op dat soort films.

Wat ik wél heel leuk vond waren de liedjes. Er werd heel veel gezongen in deze film, een nummer dat voorbij kwam was bijvoorbeeld ‘hard knock life’, een nummer die iedereen wel kent. Op die momenten dat de bekende nummers voorbij komen krijg je massaal zin om mee te dansen en zingen met de acteurs.

De cast vond ik heel goed passen bij het verhaal. Jamie Foxx is en blijft een onwijs goede acteur, en zijn rol als de rijke Will voert hij erg goed uit. Ik vond Annie ook een schattig meisje, ze was zo heerlijk vrolijk de hele tijd. Buiten dat kan ze prachtig zingen. Ik vond Miss Hannigan echt een vreselijk mens, Cameron Diaz nam haar rol erg goed op zich!

Ondanks dat deze film als kinderfilm bestempeld staat, vind ik hem ook erg leuk als film voor volwassenen. Een echte film voor in de kerstvakantie. Een echte feelgood film!

Rating: 7/10

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Anneke december 25, 2014 at 10:55

    Het lijkt mij ook een erg leuke film! 🙂

  • Reply beautifulday4makeup december 25, 2014 at 18:05

    Hihi, ik zie nog steeds de Annie voor mij

  • Leave a Reply