Films

Film: American Hustle

American Hustle Titel: American Hustle
Regie: David O’Russell
Verschenen: 6 februari 2014
Duur: 138 minuten
Cast: Christian Bale, Amy Adams, Bradley Cooper, Jennifer Lawrence
Genre: Crime, drama

Briljant oplichter Irving Rosenfeld (Christian Bale) en zijn sexy partner in crime Sydney (Amy Adams) worden door FBI agent DiMaso (Bradley Cooper) in ruil voor strafvermindering gedwongen mee te werken aan bewijsverzameling tegen diverse corrupte politici.Hierdoor raken ze verzeild in een gevaarlijk spel tussen diverse machtige partijen, waaronder belangrijke kopstukken van de lokale Maffia, en sleuren hierbij niet alleen goedhartige burgemeester Polito (Jeremy Renner) maar ook Irving’s onevenwichtige vrouw Rosalyn (Jennifer Lawrence) mee in een wereld van dominantie, wraak en overleven.

Geweldig, die sfeer van American Hustle: de jaren ’70 sfeer. Alle acteurs waren helemaal opgedoft. Heel leuk om Christian Bale vanuit een andere kant te zien. We kennen hem als de “Batman” met z’n strakke sixpack, en in deze film heeft hij een ontzettende dikke buik en is hij vrijwel onherkenbaar vermomd. In het begin moest ik heel erg inkomen in deze film. Het is best een zwaar verhaal en je moet er goed bij blijven.

American Hustle heeft een plotselinge wending op het einde en is erg spannend

In eerste instantie ga je er vanuit dat het om oplichten gaat. Uiteindelijk merk je dat het niet alleen om oplichten gaat, maar ook om verraad in de liefde. En zelf verraad.
Jennifer Lawrence speelt een geweldige neurotische psychopaat.  Wat een geweldige actrice is zij ook. Alleen al om haar acteertalent zou ik American Hustle aanraden.

De film heeft een hele plotselinge wending. Een wending waar je echt van op kijkt. Je neemt een kijkje in de wereld van de oplichters, en dat is best leuk om te zien. Mocht je benieuwd zijn naar de film, je kunt hem hier aanschaffen als DVD.

Rating: 7,5/10

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.