Films

Film: About Time

 About Time Titel: About Time
Regie: Richard Curtis
Verschenen: oktober 2013
Duur: 123 minuten
Cast: Rachel McAdams, Domhnall Gleeson, Bill Nighy
Genre: Komedie, romantiek, fantasie

De jonge advocaat Tim Lake (Domhnall Gleeson) krijgt van zijn vader (Bill Nighy) te horen dat de mannen in zijn familie over een zeer bijzondere gave beschikken. Wanneer hij verliefd wordt op de mooie, maar onzekere Mary (Rachel McAdams) besluit hij om deze gave te gebruiken om haar voor zich te winnen. Hij ontdekt al gauw dat dit gave niet alleen voordelen, maar ook nadelen heeft.

Mening over About Time

Teruggaan in de tijd, wie wil dat nu niet? Kort naar Tims eenentwintigste verjaardag krijgt hij van zijn vader te horen dat het mogelijk is. Zijn vader vertelt hem dat hij alleen terug kan reizen naar momenten uit zijn eigen leven. Het enige dat hij hoeft te doen is op een donkere plek hard in zijn handen te knijpen en zich te concentreren op het moment waar hij naartoe wil. Tim gelooft er niks van, maar toch is het waar als hij het gaat proberen. Hij komt erachter dat zijn gave wel erg prettig is. Hij is van nature geen handige jongen en komt soms slungelig over. Ideaal om zich even terug te trekken en het moment opnieuw te beleven.

Hij ontmoet de liefde van zijn leven Mary op een blind date in het donker. Regisseur Richard Curtis weet dat zelfs een leuke scène te maken. Je ziet niks, je hoort alleen stemmen. Hoofdrolspeler Domhnall Gleeson is een vrij onbekende acteur, maar ik vond hem erg leuk en grappig. Rachel McAdams heeft natuurlijk al veel ervaring met romantische komedies (The Notebook) en zelfs ook met time travel films (The Time Travelers Wife) en dat laat ze in About Time weer zien. Ik hou van haar als actrice. Ze is charmant, grappig en heel goed.

About Time is een heerlijke film om samen met je vriendinnen te kijken, maar misschien vindt je vriendje hem zelfs ook leuk. Niet alleen speelt knappe Rachel McAdams erin, ook Margot Robbie (uit The Wolf of Wallstreet) heeft een rolletje en dat is natuurlijk mooi meegenomen voor het mannelijk oog. Ook is de film niet té zoetsappig en romantisch. Kortom: een heerlijke film!

Rating: 8/10

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Tiff - The CineFiles januari 28, 2014 at 08:25

  About Time is een van mijn favo romantische films <3

 • Reply Annelieke januari 28, 2014 at 09:57

  Ik had me eigenlijk nog niet echt verdiept in deze film maar als ik het zo eens lees zet ik hem toch maar op mijn watchlist. Ik ben nu wel benieuwd!

 • Reply Noa Meijer januari 28, 2014 at 10:01

  Ik vind deze film leuk, maar wel vreemd!

 • Reply Kelly januari 28, 2014 at 10:59

  Lijkt me wel een leuke film. 🙂

 • Reply Sanne januari 28, 2014 at 12:42

  Ik vind Rachel McAdams altijd zo leuk!

 • Reply Maaike januari 28, 2014 at 15:27

  Wil ik al een tijdje kijken, binnenkort maar eens doen! 😀

 • Leave a Reply