Filmrecensies,  Films

Film: About Last Night

About Last Night Titel: About Last Night
Regie: Steve Pink
Verschenen: februari 2014
Duur: 100 minuten
Cast: Kevin Hart, Michael Ealy, Regina Hall
Genre: Romantische komedie

Het verhaal volgt de nieuwe liefdes van twee koppels van de bar tot aan de slaapkamer, waarin ze uiteindelijk op de proef worden gesteld in de echte wereld. Danny (Micheal Ealy) begint een relatie met Debbie waardoor zijn leven een geheel andere wending aanneemt. De beste vriendin van Debbie, Joan (Regina Hall), komt er achter dat het vinden van en vasthouden aan ware liefde gecompliceerder is dan het lijkt.

Een tijd terug keek ik samen met mijn vriend de film “Think Like A Man”, en dit genre vonden wij zo leuk dat we door het dolle waren toen we deze film gingen kijken. Allereerst speelt comedian Kevin Hart in deze film. Die man maakt geweldige opmerkingen, heerlijk! Dat is al één reden waarom je deze film moet zien.
Het verhaal gaat over twee nieuwe koppels en het verloop daarvan. Je ziet dat ze beiden heel verschillend zijn en beiden eindigen ze ook op een totaal ander level. De relatie tussen Danny en Debbie lijkt perfect, maar niets is minder waar… na een paar maanden begint de relatie gebreken te vertonen.

Met About Last Night is het keihard lachen geblazen

De film heeft een fijne opbouw, het gaat allemaal niet te snel en de film duurt dan ook zeker niet te lang. Er komt gigantisch veel humor in voor, en daar ben ik altijd wel voor in. Kevin Hart met zijn gevatte opmerkingen maken deze film extra leuk. In veel romantische komedies is het zo dat juist alleen de mannen of de vrouwen in het middelpunt staan. Hier is dat niet zo, zowel de mannen als de vrouwen komen evenveel aan bod.

Het is wel een vrij cliché verhaal dat voorkomt in About Last Night, dat is bijna niet meer te vermijden met een romantische komedie. Je weet eigenlijk al hoe het verhaal gaat aflopen, maar het is een prima romantische komedie voor tussendoor. Bak popcorn erbij, wat cola en keihard lachen geblazen! Al met al zou ik About Last Night dan ook zeker aanraden, juist omdat het humorgehalte zo hoog is.

Rating: 7,5/10

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.