Films

Film: A Walk To Remember

A Walk To Remember Titel: A Walk To Remember
Regie: Adam Shankman
Verschenen: januari 2002
Duur: 101 minuten
Cast: Mandy Moore, Shane West, Peter Coyote
Genre: Romantiek, drama

Als de populaire, stoere Landon Carter (Shane West) verplicht mee moet doen aan de schoolmusical, omdat hij kattenkwaad heeft uitgehaald, raakt hij in aanraking met de stille en conservatieve Jamie Sullivan (Mandy Moore), de dochter van de plaatselijke dominee. Tegen zijn verwachtingen in wordt hij verliefd op haar… 

Mening over A Walk To Remember

Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Nicholas Sparks, een van mijn lievelingsschrijvers als het om films gaat. Hij schreef onder andere The Notebook, Safe Haven, Dear John en The Last Song.

Landon Carter behoort bij het populaire groepje van school. Hij is brutaal en doet waar hij zelf zin in heeft en is eigenlijk nogal een pestkop. Jamie Sullivan is daarentegen een buitenbeentje, maar weet wel heel goed wat ze wil en gaat haar ambities achterna. Landon hangt op een avond nogal de grapjesmaker uit, maar dat loopt zo uit de hand dat een jongen in het ziekenhuis belandt. Het schoolhoofd vindt dat hij nu eens met andere mensen om moet gaan en verplicht hem om op zaterdag bijles te geven en mee te doen aan de schoolmusical, waar hij de hoofdrol krijgt. Hij heeft echter nogal moeite met zijn tekst leren en vraagt hierbij hulp van Jamie. Ze worden verliefd op elkaar, wat niemand had verwacht.

Het verhaal is mierzoet en dus ontzettend romantisch, maar aan de andere kant is er ook sprake van een menselijk drama. Wat mij betreft een mooie combinatie om de zakdoeken weer in de aanslag te houden. Je raakt ontroerd door het goede acteerwerk van het duo. De chemie tussen de twee spat van het scherm af en is ook erg geloofwaardig. Het liedje Only Hope gezongen door Mandy Moore ontroert mij ook altijd, wat een prachtig lied. Dit is een echte aanrader als je van romantische en zielige films houdt. Kijk deze film lekker in je eentje op de bank en pak genoeg tissues erbij. Tears alert! 

Rating: 8/10

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.