Films

Film: A Little Bit of Heaven

A Little Bit of Heaven Titel: A Little Bit of Heaven
Regie: Nicole Kassell
Verschenen: mei 2012
Duur: 106 minuten
Cast: Kate Hudson, Gael García Bernal, Kathy Bates
Genre: Romantiek, comedy, drama

Marley (Kate Hudson) is een jonge vrouw in de bloei van haar leven. Ze heeft zojuist promotie gekregen op haar werk bij een reclamebureau en ze wordt omringd door een groep liefhebbende vrienden. Voor liefde is in haar leven geen plaats, voor seks daarentegen wel. Zo heeft ze de beschikking over verschillende sekspartners die ze ieder moment kan bellen. Uit alles blijkt dat Marley een luchtige invulling van haar leven prefereert. Ze neemt het leven zoals het komt en maakt het liefst overal een grapje van, zelfs wanneer ze na een medisch onderzoek slecht nieuws te verteren krijgt van een woest aantrekkelijke dokter (Gael Garcia Bernal).

Mening over A Little Bit of Heaven

Hudson speelt vooral in romcoms, waar haar taak is om het stralende en grappige middelpunt te zijn. In A Little Bit of Heaven is dit ook het geval, maar deze film krijgt een andere wending. Marley krijgt te horen dat ze darmkanker heeft, maar gaat hier erg luchtig mee om. Het liefst denkt ze er niet aan en gaat ze gewoon door, maar dat gaat natuurlijk niet.

Er wordt redelijk luchtig gedaan over kanker, in tegenstelling tot films als bijvoorbeeld 50/50 en Komt een vrouw bij de dokter. Deze film is zo luchtig omdat Hudson het zo brengt. Ook wel eens fijn. Ik ben niet zo’n fan van Gael García Bernal, maar dat komt omdat ik zijn rol in Letters to Julliet niet leuk vond. In deze film is hij echter wel leuk met zijn gebrekkige accent.

Als je als kijker niet gehecht bent aan een realistisch verhaal, is A Little Bit of Heaven een leuke film, waarbij je vooral niet moet nadenken over hoe iemand eruit gaat zien als iemand heel ziek is. Hudson blijft er verbazingwekkend goed uitzien na zware chemo’s namelijk.

Verder ga ik niet al te veel verklappen over de film. Wel zou ik je aanraden om een flink pak tissues bij de hand te houden, want ik kon mijn tranen niet inhouden. En ik kon ook niet stoppen. Omdat ik het knap vind dat een film me zo weet te raken, geef ik de film een 7.5 ondanks de ‘minpuntjes’ uit de film.

Rating: 7,5/10

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Anneke juni 17, 2013 at 09:42

  Jammer dat er van die ongeloofwaardige elementen in zitten. Een luchtige film over kanker klinkt wel goed, maar het moet tegelijkertijd dan ook realistisch zijn. (Vind ik:))

  • Reply Mieke Schepens juni 17, 2013 at 10:09

   Ik ben het helemaal met je eens, dat was precies hetgeen ik wilde opmerken !

 • Reply Lyanne juni 17, 2013 at 15:54

  Jammer dat ze er nog zo goed uitziet na zware chemo’s. Dat maakt het toch wel erg ongeloofwaardig! Maar het verhaal zelf klinkt wel erg interessant.

 • Leave a Reply