Filmrecensies,  Films,  Netflix

Film: A Christmas Prince


Netflix heeft dit jaar speciaal voor de kerst een nieuwe film uitgebracht: A Christmas Prince. Een film met de perfecte ingrediënten voor een feel good kerstfilm! Benieuwd wat ik ervan vond?

Kerst begint vroeg voor een ambitieuze journaliste uit New York die naar Oost-Europa wordt gestuurd om daar een koninklijk evenement vast te leggen. Ze komt er namelijk voor een scoop over een knappe prins die op het punt staat koning te worden. Daar krijgt ze al snel te maken met de koninklijke familie en blijkt dat er wel eens meer in de lucht kan hangen dan alleen een journalistiek verslag.

Amber werkt bij een bekend gossip-tijdschrift als Junior Redacteur. Haar baan? De teksten van ‘echte’ journalisten inkorten en alles nakijken. Niet echt de baan waarop ze had gehoopt. Ze wil namelijk zelf verslag doen en interviews afnemen! Wanneer haar baas haar een opdracht geeft om een koninklijk evenement tijdens de feestdagen in Aldovië vast te leggen, twijfelt ze geen moment. Dit is haar kans! Ze vertrekt naar Aldovië om daar prins Richard eens flink onder de loep te nemen. Nu de koning is overleden, is hij de rechtmatige opvolger. Maar wil hij de troon wel? Eenmaal bij het paleis aangekomen, besluit ze undercover te gaan als lerares van prinses Emily. Maar weet ze haar geheim voor zich te houden en achter de grootste geheimen van het koninklijk huis te komen?

Oooo, dit klinkt als een heerlijke cheesy kerstfilm toch? Toen ik zag dat Netflix met een eigen kerstfilm kwam, werd ik meteen benieuwd. Ik vind het heerlijk om dit soort films aan te zetten als ik alleen thuis ben. Toen ik de samenvatting van A Christmas Prince las, wist ik meteen dat ik deze film wilde zien. Waarom? Het gaat over een journalist (dat vind ik altijd leuk!) en over een mysterieuze prins.

Oké, ik geef toe dat deze film veel ingrediënten bevat die andere kerstfilms/films over koninklijke huizen ook hebben. Daardoor was hij lichtelijk voorspelbaar, maar dat vond ik de film zeker niet minder leuk maken. Je moet deze film niet kijken als je er mega veel van verwacht, maar als je een fijne film voor tussendoor zoekt, waar je een vrolijk gevoel van krijgt, dan moet je deze film kijken. Daarnaast is de prins knap, dus zeker een reden om bij weg te kwijnen (ja, het is toegestaan!). Al aan het begin van de film weet je hoe deze gaat eindigen, maar toch vond ik de film niet saai. De rol van Amber werd goed vertolkt door Rose McIver en Ben Lamb was een fijne prins Richard.

Dus mocht je een middagje/avondje over hebben en zin hebben in een luchtige, feel good kerstfilm, dan is A Christmas Prince zeker iets voor jou.

A Christmas Prince

Titel: A Christmas Prince
Regie: Alex Zamm
Verschenen: 17 november 2017
Duur: 92 minuten
Cast: Rose McIver, Ben Lamb, Alice Krige
Genre: Komedie, Romantiek

Rating: 7,5/10

Danique (29) is content producer bij een gebiedsontwikkelaar en is dol op goede boeken. Daarnaast houdt ze van lekker eten (sushi!) en is ze gek op reizen.

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.