Films

Film: (500) Days of Summer

Titel: (500) Days of Summer
Regie: Marc Webb
Verschenen: september 2009
Duur: 95 minuten
Cast: Zooey Deschanel, Joseph Gordon-Levitt
Genre: Comedy, drama, romantic

Tom ontwerpt wenskaarten voor zijn beroep terwijl hij opgeleid is voor architect. Op zijn werk ontmoet hij Summer, een bijzonder meisje waar hij op slag verliefd op wordt. Hij is erg aangeslagen wanneer hij  aan de kant wordt gezet door haar. We krijgen stukken te zien uit de vijfhonderd dagen die ze samen waren om erachter te komen waar het fout is gegaan.

Mening:

Deze film stond al een hele tijd heel hoog op mijn to-watch lijstje en vorige week keek ik hem dan eindelijk.

Summer (Zooey Deschanel) gelooft niet in liefde, het bestaat niet volgens haar: ‘Love is just a fantasy.’ Natuurlijk wordt Tom (Joseph Gordon-Levitt) stapelverliefd op haar. Hij is ervan overtuigd dat hij de rest van zijn leven met haar zal delen. In de film zien we vijfhonderd dagen dat Summer in het leven van Tom is. Het begint met de break-up, maar je ziet ook dag 1, de dag dat ze elkaar ontmoetten. Zo springt het een aantal keer heen en weer. We zien herinneringen die Tom heeft aan Summer en momenten dat hij haar wil terugwinnen. Een enorm contrast dus, want het ene moment is Tom super duper happy en het andere moment is hij verschrikkelijk ongelukkig.

Ik heb onwijs gelachen om de IKEA-scène en de hilarische uitspraken van Summer, maar ik heb ook zeker een traan gelaten. Dit is een van de mooiste films die ik ooit heb gezien.

Ik wil niet al teveel verklappen over de film, daarvoor moet je hem echt zelf gaan bekijken. Ik heb onwijs genoten van (500) Days of Summer. Alles klopte: de muziek, de kleding, de cast, de set, de sfeer.

Rating: 9/10

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Vera oktober 16, 2013 at 09:16

  Ik wist eerst niet zo goed wat ik moest met deze film, maar de tweede keer dat ik keek vond ik hem erg tof!

 • Reply Anneke oktober 16, 2013 at 09:37

  Het is een prachtige film. <3 Ik wil 'm eigenlijk nog op dvd!

 • Reply Mel@Thedailyprophecy oktober 16, 2013 at 16:46

  Ik was erg verrast door deze film. Ik wist niet zo goed wat ik er van moest verwachten de eerste keer en ik was best geraakt door het verhaal!

 • Reply Lieke oktober 16, 2013 at 16:49

  Ik heb deze film al een stuk of 10 keer gezien, haha, bijft een hele leuke film! Ik word altijd zo vrolijk van dat stukje waarbij ze op straat gaan dansen :p

  “You make my dreams cooome true!”

 • Reply Kelly oktober 16, 2013 at 18:17

  Lijkt me een hele leuke film!

 • Leave a Reply