Films

Film: 22 Jump Street

Titel: 22 Jump Street
Regie: Phil Lord & Christopher Miller
Verschenen: juni 2014
Duur: 112 minuten
Cast: Channing Tatum, Jonah Hill
Genre: Komedie

In de actie-komedie 22 Jump Street gaan de agenten Jenko (Channing Tatum) en Schmidt (Jonah Hill) opnieuw undercover als de broers Doug en Brad McQuaid. Ze moeten als eerstejaars studenten op de universiteit proberen uit te zoeken wie er achter de nieuwe drugssensatie zit genaamd WHYPHY. Jenko wordt al snel omarmd door het populaire American football team en Schmidt probeert de nerdy art-scene te infiltreren. Als blijkt dat de twee agenten hele andere ideeën hebben over hoe ze het beste de zaak op kunnen lossen komt hun vriendschap onder druk te staan.

Mening

Schmidt en Jenko gaan hetzelfde doen als in 21 Jump Street: Infiltrate the dealers, find the supplier. Dit keer niet op de High School, maar op de University. “You two sons of bitches, are going to college!” De nieuwe drug WHYPHY heeft al het leven gekost van één studente. Terug de collegebanken in dus! Door het opbouwen van vriendschappen hopen ze dichter bij de drugsdealer te komen.

De grote vraag van de film is natuurlijk: kan hij 21 Jump Street overtreffen? 22 Jump Street komt eigenlijk op precies hetzelfde neer als zijn voorganger, maar toch voelt het niet alsof de film in herhaling valt. Dit komt onder andere door Tatum en Hill, die in deze film nog beter op elkaar zijn ingespeeld. De grappen zijn fantastisch, ik heb echt in een scheur gelegen in de bioscoop. Niet alleen de lol die Tatum en Hill met elkaar hebben is hilarisch, ook voor de oplettende kijker is er veel humor. Zo zeggen ze: “Nobody gave a shit about the Jump Street reboot”, en “Do the same thing, everyone’s happy”.

Ik weet niet zeker of 22 Jump Street het vorige deel overtreft. Ik vind ze allebei even leuk. Ik hoop echt dat er een 23 Jump Street aankomt. De makers van de film zijn zich daar ook van bewust. Bij de aftiteling zie je een toekomstvisie van de filmreeks, echt heel erg leuk. Topfilm!

Rating: 8/10

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Melissa Charlotte juli 10, 2014 at 14:41

  Ik zie Channing Tatum en komedie. Ik zeg doen!

 • Reply Edrienne juli 11, 2014 at 23:27

  Zit Channing ook in de eerste? Want misschien moet ik die dan toch maar eens gaan kijken!

  • Reply Tedje juli 12, 2014 at 12:23

   Jaa hij zit ook in de eerste film!!! Zeker gaan kijken, echt een aanrader!

  Leave a Reply