Boeken,  Boekrecensies,  Young adult

Fataal spel – Chinouk Thijssen

Fataal spel

Het nieuwe boek van Chinouk Thijssen is hier! Je kent Chinouk wellicht wel als booktuber, behalve dat heeft ze natuurlijk nog meer boeken geschreven. Ik mocht het boek lezen en in deze recensie lees je wat ik van Fataal spel vind.

Wat voor een ziek spelletje is dit? Nadat haar zusje Jessie is ontvoerd, stuurt de kidnapper allerlei opdrachten naar Carmen. Alleen als ze gewillig meespeelt en alle raadsels oplost, zien de twee meiden elkaar nog terug. Althans, dat is wat de dader beweert. Samen met haar vrienden voert Carmen de bevelen uit, maar de uitdagingen worden steeds extremer en gevaarlijker. Hoe ver zal ze gaan om haar zus te redden?

Al eerder heb ik boeken van Chinouk Thijssen gelezen. Eerst haar thriller Hij is van mij!, maar vervolgens exact hetzelfde boek, alleen dan omgevormd tot een Young Adult thriller. Dat boek vond ik zo fijn weglezen dat ik stiekem al hoopte dat er een nieuw boek van haar zou komen. Nu verscheen Fataal spel een tijd geleden en begon ik er met goede moed aan.

In Fataal spel draait het verhaal om Carmen. In een razendsnel tempo leer je Carmen kennen: haar omgeving, haar familie, vrienden en haar leven. Vrij snel gebeurt het onwerkelijke: haar zusje wordt ontvoerd. Het is geen normale ontvoering, nee, Carmen krijgt allemaal gekke raadsels voorgeschoteld die ze moet oplossen om haar zusje terug te krijgen. Samen met haar vrienden gaat ze op zoek naar de dader en haar zusje Jessie.

‘Fataal spel moet in je koffer zitten, het is een echte easy read met spannende plottwists’

Chinouk heeft een hele prettige schrijfstijl. Je wordt heel snel in het boek gezogen en hebt de hele tijd de neiging om door te blijven lezen. Toch vond ik dat het soms wel iets te snel ging, het had van mij best wat langzamer gemogen. Zo vond ik de ontvoering van het zusje van Carmen, Jessie, vrij zwak neergezet. Er waren veel momenten waarbij ik dacht “dit gaat veel te snel voor mij”, ik hou er nu eenmaal van als het verhaal logisch in elkaar steekt. Dat neemt niet weg dat ik echt enorm heb genoten van Fataal spel en het ook echt een must-read vind voor de zomer. Dit boek moet in je koffer zitten, het is een echte easy read met spannende plottwists en onwerkelijke, bizarre situaties.

Tegen het einde van Fataal spel gebeurden er allemaal dingen waarvan ik alleen maar kon denken: “Deze situaties zijn echt te ziek voor woorden!”, ik vind het zo bijzonder hoe Chinouk het heeft neergezet. Op het einde kon ik alleen maar denken: “Dit verhaal is nog langs niet over, ik wil veel meer van Fataal spel”, en dat zegt voor mij genoeg. Ik had zoveel vragen die ik nog beantwoord had willen hebben. Ik hoop heel stiekem dat er nog een vervolg op dit boek zal komen zodat we weten hoe het af zal lopen.

Fataal spel

Titel: Fataal spel
Auteur: Chinouk Thijssen
Verschenen: april 2018
Pagina’s: 197
Uitgever: Uitgeverij Clavis

bol-button

Rating: 4/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *