Fantasyboeken met draken
Boeken

Fantasyboeken met draken

Zoek je fantasyboeken met draken? Er zijn veel fijne boeken verschenen die je kunt lezen en waar je jezelf in kunt verliezen. In dit artikel hebben we een aantal boeken met draken op een rij gezet om je te inspireren.

Laatste update: februari 2024

5x fantasyboeken met draken

Veel fantasyboeken bevatten draken! Dit zijn heerlijke verhalen om jezelf in te verliezen, vaak in een prachtige wereld waardoor je het gevoel hebt dat je in een andere wereld leeft. Dit artikel bevat een aantal boeken die het lezen echt waard zijn. Mis jij nog boeken in dit lijstje? Help ons dan door te reageren in de comments!

Populair door TikTok: Fourth Wing, geschreven door Rebecca Yarrow

‘In steen gebrand’ van Rebecca Yarros is het eerste deel van de populaire Fourth Wing-fantasyserie over Violet. Haar droom om scribent te worden aan het befaamde Basgiath Oorlogscollege valt in duigen wanneer de generaal – oftewel haar moeder – haar opdraagt deel te nemen aan het selectieproces van de Drakenrijders. De helft van de cadetten zal het eerste jaar niet overleven en de meesten willen Violet vanwege haar afkomst uit de weg ruimen – vooral Xaden, de meedogenloze (en aantrekkelijke) leider van het squadron. Violet moet alles op alles zetten om te overleven, want op Basgiath zijn er maar twee opties: afstuderen of sterven.

Klik hier om boek 1 uit de serie te bestellen bij Bol.com

Een oudere maar bekendere serie: Eragon, geschreven door Christopher Paolini

Het leven van de jonge boerenzoon Eragon verandert drastisch wanneer hij een raadselachtige blauwe steen vindt tijdens een jacht in de wouden van de Rug. Hoewel aanvankelijk niemand de steen wil kopen, onthult deze uiteindelijk zijn geheim door de geboorte van een drakenjong, Saphira. Eragon ontwikkelt een hechte band met de draak. Echter, de vondst van de steen trekt ongewenste aandacht, wat leidt tot de vernietiging van de boerenhoeve van Eragons pleegvader. Vervolgens vlucht Eragon met Saphira en de verhalenverteller Brom naar de wouden van de Rug, waarmee de sage van Eragon, de Drakenruiter, begint.

Klik hier om boek 1 uit de serie te bestellen bij Bol.com

Een boekenserie vol draken: Talon, geschreven door Julie Kagawa

Ember en haar broer Dante zijn jonge draken die voor het eerst worden losgelaten in de mensenmaatschappij. Eén zomer lang mogen ze als gewone tieners van hun relatieve vrijheid genieten vóór Talon beslist over hun toekomst. Broer en zus vermaken zich uitstekend met vrienden aan het strand, maar vooral de opstandige Ember wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Een van haar nieuwe vrienden is de knappe, serieuze Garret, van wie ze zeer menselijke kriebels in haar buik krijgt. Wat ze niet weet, is dat Garret is opgevoed met maar één doel: hij moet draken die zich verborgen houden tussen de mensen opsporen en vernietigen…

Klik hier om boek 1 uit de serie te bestellen bij Bol.com

Engels boek met draken: The Priory of the orange tree, geschreven door Samantha Shannon

House of Berethnet heeft duizend jaar over Inys geregeerd. Koningin Sabran de Negende moet een dochter krijgen om haar rijk te beschermen tegen vernietiging. Ead Duryan is een buitenstaander aan het hof en beschermt Sabran in het geheim met verboden magie. Tané heeft getraind om een drakenrijder te worden, maar moet een keuze maken die haar leven kan ontwarren. Ondertussen weigeren het verdeelde Oosten en Westen te onderhandelen en stijgen krachten van chaos langzamerhand…

Klik hier om boek 1 uit de serie te bestellen bij Bol.com

Een fantasyboek dat prijzen heeft gewonnen: Uit bloed en as, geschreven door Jennifer L. Armentrout

‘Uit bloed en as’ gaat over Poppy, die nooit zeggenschap heeft gehad over haar eigen leven. Als Maiden leeft ze alleen: ze wordt nooit aangeraakt, nooit naar haar omgekeken en nooit met haar gesproken. De hele toekomst van het rijk rust op haar schouders, want ze moet tijdens haar Ascension waardig worden bevonden door de goden. Hoe kan ze ooit aan die verwachtingen voldoen? Dan ontmoet ze Hawke, een bewaker die ervoor moet zorgen dat Poppy haar Ascenion zal volbrengen, én iemand die haar hoofd en hart totaal op hol brengt.

Klik hier om boek 1 uit de serie te bestellen bij Bol.com

Vond je dit een leuk artikel? Dan zijn deze artikelen ook wat voor jou!

One Comment

  • Sara Verdienen

    Draken zijn zo mysterieus en krachtig. Ik hou er van. Ik vind het wel echt goed passen bij de middeleeuwse setting. Dus boeken die gaan over de middeleeuwen en draken bevatten, die zijn voor mij!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *