Boekrecensies, Fantasy

Verkozen (Het huis van de nacht #1) – P.C. Cast & Kristin Cast

VerkozenTitel: Verkozen
Auteur: P.C. Cast & Kristin Cast
Verschenen: 2010
Pagina’s: 320
Uitgever: Boekerij
Originele titel: Marked

Het leven is moeilijk als je zestien bent, je moeder getrouwd is met een loser van een stiefvader en je vriendje liever bier drinkt en chilt met zijn maten. Maar het is lang niet zo moeilijk als Uitverkoren zijn. Als de zestienjarige Zoey wordt uitverkoren door een vampier weet ze dat haar leven voorgoed zal veranderen: op haar voorhoofd verschijnt het teken van de vampiers en ze zal haar familie moeten verlaten om naar het Huis van de Nacht te gaan, een school waar ze maar één vak kennen: hoe word ik een vampier. Er zit echter een addertje onder het gras: als je niet slaagt, sterf je…

Mening over Verkozen

Zoey is een meisje van 16 die erachter komt dat ze verkozen is om vampier te worden. Zodra haar dit verteld wordt verschijnd er een tattoo op haar voorhoofd dat bewijst dat ze inderdaad verkozen is. Ze moet nu naar Het huis van de Nacht, een  school voor jongens en meiden die ook verkozen zijn om vampier te worden. Hier krijgen ze lessen in allerlei dingen die daarmee te maken hebben. Ook wonen ze op deze school. Hier komt Zoey er al snel achter dat ze anders is dan de andere leerlingen…

Ik vind het een lastig om over te schrijven omdat ik er gemengde gevoelens over heb. Aan de ene kant ben ik verslaafd geraakt aan deze serie. Voornamelijk om de schrijfstijl en omdat het heel herkenbaar is. Herkenbaar in de zin dat er ook ‘normale’ tienerproblemen voorkomen, zoals vriendjes etc. Aan de andere kant vond ik het boek minder, omdat het lang duurt voordat Zoey eindelijk op de school komt, door haar stiefvader. Sommige stukken zijn wat langdradig geschreven, die op dat moment niet zo boeiend lijken. (Maar in de volgende boeken kwam ik erachter dat dat toch eigenlijk wel boeiend was).

Over het algemeen vond ik Verkozen toch een goed boek, je zit snel in het verhaal en je gaat echt meeleven met Zoey, haar oma, en de nieuwe vrienden die ze maakt op Het huis van de nacht.
Een aanrader? Ja, als je houdt van fantasie boeken, vampiers, of zelfs gewoon chicklits, alles zit hier in.

Meer recensies lezen van de boeken van P.C. Cast & Kristin Cast? Klik dan hier.

Rating: 3/5

bol-button

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Vera maart 2, 2012 at 10:56

  Leuk dat er veel verschillende dingen in zitten! Ik ben er wel benieuwd naar, maar heb nog zoveel te lezen 😉

 • Reply Joany maart 2, 2012 at 11:14

  Ik houd wel van fantasy, maar ik vind wel dat er echt heel veel vampier boeken verschijnen lately. Ik ben er een beetje op uitgekeken.

 • Reply Tamara maart 2, 2012 at 12:33

  Ik heb deze ook gelezen en vond m wel leuk, alleen na 3 of 4 boeken had ik t wel gehad met deze serie

 • Reply Lyanne maart 2, 2012 at 20:35

  Dat klinkt goed! Ik hield nooit van fantasy, maar sinds Twilight ben ik toch een beetje omgeslagen. 😉

 • Reply Saartje september 4, 2013 at 15:14

  Ik ben momenteel bezig aan die serie, en ik vind het echt kei-goeie-boeken! Ik heb ook een blog waar ik recensies van boeken opzet, toevallig he!

 • Leave a Reply