Boekrecensies,  Fantasy

Ontwaken & de strijd (The vampire diaries #1, #2) – L.J. Smith

Ontwaken & de strijdTitel: The vampire diaries: ontwaken & de strijd
Auteur: L.J. Smith
Verschenen: 2010
Pagina’s: 351
Uitgever: Boekerij
Originele titel: The Awakening & The Struggle

The Vampire Diaries is het verhaal van Stefan en Damon, twee broers die ten tijde van de Italiaanse renaissance verliefd waren op dezelfde vrouw. Ze vonden de dood in een zwaardduel, maar ontwaakten daarna als vampiers. Eeuwenlang bestreden ze elkaar. Nu zijn ze opnieuw verliefd op hetzelfde meisje, deze keer op het aantrekkelijke tienermeisje Elena, van Robert E. Lee High School. Is Elena sterk genoeg om zich staande te houden in hun allesvernietigende vete?

Mening over Ontwaken & de strijd

Ik wilde de boekenserie van The Vampire Diaries graag lezen omdat ik dol ben op de TV-serie. Maar het viel me al gauw op: het boek lijkt totaal niet op de serie. Er komen andere personages in voor, het verhaal is anders, maar daardoor is het zeker niet minder leuk.

Aan de ene kant is het wel leuk dat het boek totaal niet op de serie lijkt, maar het is ook wel verwarrend. Dit boek bevat twee boeken, namelijk het eerste deel van de serie, genaamd ‘ontwaken’, en het tweede deel, genaamd ‘de strijd’. In het eerste deel leer je iedereen een beetje kennen en ontdek je wat voor gaven sommige mensen hebben. In het tweede deel, zoals de titel eigenlijk al zegt, barst de strijd los tussen verschillende mensen. Ik ga niet verklappen tussen wie de strijd losbarst, daarvoor moet je het boek lezen. Ik vond het een leuk boek, en zeker ook spannend. Omdat het dus niet op de serie lijkt, is het helemaal niet voorspelbaar. Het einde vond ik dan ook schokkend en had het totaal niet verwacht. Als je dol bent op fantasy en vampiers, dan moet je dit boek zeker lezen, het is sowieso brutaler als Twilight, maar net zo spannend.

Rating: 4/5

bol-button

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *