Boekrecensies,  Fantasy

Duisternis (The Vampire Diaries #5) – L.J. Smith

DuisternisTitel: The Vampire Diaries: Duisternis
Auteur: L.J. Smith
Verschenen: 2011
Pagina’s: 415
Uitgever: Boekerij
Originele titel: The Return: Nightfall

Elena was bereid om het ultieme offer te brengen: haar leven voor dat van de twee vampierbroers die allebei van haar houden. Alleen blijft ze op onverklaarbare wijze in leven. Welke bovennatuurlijke kracht zorgt ervoor dat ze niet sterft en waarom is haar bloed onweerstaanbaar voor vampiers? Stefan gaat op zoek naar een veilige plek waar Elena zich kan verschuilen. In zijn broers afwezigheid ziet Damon kans om al zijn charmes in de strijd te gooien en Elena ervan te overtuigen dat hij de broer is bij wie ze hoort. Wat geen van beide broers doorheeft, is dat er nog iemand in Fell’s Church is aangekomen die een wel heel ongezonde interesse in Elena heeft en Damon inzet om zijn doel te bereiken: Elena’s dood.

Mening over Duisternis

Dit boek is het vijfde deel uit The Vampire Diaries. Ik kan je meteen zeggen dat ik dit boek veel minder goed vond dan de vorige delen. Ik kwam er met moeite doorheen. Elena is opgestaan uit de dood en keert terug met bovennatuurlijke krachten. Stefan verdwijnt op mysterieuze wijze in dit boek en Damon lijkt nog slechter te zijn dan dat we verwachtten.

Ik vond dat er totaal geen vaart in het boek zat en ook geen duidelijke verhaallijn. Er gebeurde de hele tijd wel iets, waardoor de problemen zich bleven opstapelen. Op een gegeven moment begreep ik er helemaal niets meer van, want toen bleken Elena en Damon ook nog in een andere wereld te zitten. Er worden weer nieuwe wezens erbij gehaald, en ook ‘de macht’ is in dit boek aanwezig. Ik vond het vaag, en wel heel erg nep. Fantasy boeken zijn sowieso niet op de waarheid gebaseerd, maar ik ken veel leukere boeken dan dit deel. Nee, ik vind dit niet echt een aanrader en ik denk ook niet dat ik de volgende delen nog ga lezen. Jammer, want de overige delen vond ik heel leuk om te lezen!

Klik hier voor de recensie van deel 1 en 2.

Rating: 2/5

bol-button

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *