Boekrecensies,  Fantasy

Tess (middernacht #2) – Lara Adrian

Tess (middernacht #2) Titel: Tess (middernacht #2)
Auteur: Lara Adrian
Verschenen: oktober 2012
Pagina’s: 286
Uitgever: Luitingh Sijthoff
Originele titel: Kiss Of Crimson

Het rustige bestaan van de hulpvaardige dierenarts Tess Culver verandert voorgoed als een zwaargewonde onsterfelijke haar praktijk en haar leven binnenwankelt. Zijn naam is Dante, en zijn dierlijke aantrekkingskracht is onweerstaanbaar. Tess is in één klap verliefd. Wat zij echter niet weet, is dat Dante zijn handen vol heeft aan de strijd die tussen goede en slechte vampiers gaande is. Een ogenschijnlijk onschuldige kus verandert echter alles. Vanaf dat ogenblik kan Dante niet anders dan Tess beschermen tegen de duistere wereld waarvan hij zelf onderdeel is.

Mening over Tess (middernacht #2)

Tess is een dierenarts en heeft een rustig leventje. Vrijwel haar hele dag gaat op aan haar eigen dierenpraktijk. Daarnaast wordt ze zo nu en dan lastig gevallen door haar ex, die zieke, gestolen dieren naar haar toe brengt. Op een avond wanneer Tess naar huis wilt gaan komt er een grote donkere man binnen strompelen, gewond. Na die avond komt ze hem overal tegen en wordt ze steeds meer in zijn wereldje betrokken, een dodelijke wereld.

Tess is het tweede deel van de middernacht serie. Wat ik erg leuk vond was dat je ook kleine stukjes van deel één terug vond, maar ook dat dit boek prima apart te lezen is. Er wordt erg veel liefde in beschreven, wat zich afwisselt met heftige actie. De liefdesscènes wisselen goed af en het is niet vervelend het telkens weer te lezen.
Ik leefde erg mee met Dante en met Tess. Constant zou je niets liever willen dan in het boek kruipen en ze beide eens goed vertellen wat ze nou eigenlijk moeten doen. Helaas, dit kan niet. En daarom ben je genoodzaakt het boek echt tot het einde uit te lezen.
Het boek is erg snel ineens afgelopen. Het ene moment was het nog super spannend, het volgende moment las ik de laatste zin.
Ik vloog door dit boek heen, het is zo heerlijk geschreven. Toch, ondanks dat het over vampieren gaat, vind ik het boek nog steeds originele wendingen hebben. Zeker een aanrader voor elke fantasy liefhebber. Vooral voor degene die houden van een volwassen tintje tussendoor.

Klik hier voor alle recensies van de boeken van Lara Adrian.

Rating: 4.8/5

bol-button

3 Comments

  • Marilyn

    Ik heb intussen deel 3 bijna uit. Je vliegt er inderdaad doorheen. Weer een vampierenverhaal maar wel origineel. Ik hoop dat deel 4 niet te lang op zich laat wachten.

  • Nancy

    Ik ben grote fan van deze reeks. Ik heb de eerste boeken echt verslonden en vond het al spijtig dat in het 3e deel geen begin stond van het volgende boek. Dat heb ik natuurlijk al opgezocht en boek 4 zou over Rio gaan. Ik kan bijna niet wachten en hoop echt dat de volledige reeks vertaald zal worden!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *