Boekrecensies,  Young adult

Stad van beenderen (Kronieken van de onderwereld #1) – Cassandra Clare

Stad van beenderenTitel: Stad van beenderen (Kronieken van de onderwereld #1)
Auteur: Cassandra Clare
Verschenen: oktober 2010
Pagina’s: 478
Uitgever: The House of Books
Originele titel: City Of Bones

De vijftienjarige Clary woont met haar moeder in New York. Wanneer deze ontvoerd wordt, komt Clary achter het familiegeheim: haar moeder behoorde ooit tot een groep demonenjagers. Langzaamaan lukt het Clary om tot die wereld door te dringen. Maar de wereld van de demonenjagers is verscheurd. Zal het Clary en haar vrienden lukken om haar moeder te redden?


Mening over Stad van Beenderen

Stad van beenderen is het eerste deel uit de Kronieken van de onderwereld. Clary woont samen met haar moeder in New York, ze leidt een zorgeloos leventje en trekt veel op met haar beste vriend Simon. Maar op een dag verandert alles. Tijdens een avondje uit is ze getuige van een moord die wordt gepleegd, maar niet zomaar een moord, het slachtoffer lost zomaar in het niets op. En hoe kan het dan alleen zij dit kan zien? De nachtmerrie voor Clary begint pas echt als haar moeder ontvoerd wordt. Opnieuw ontmoet ze de personen die de moord hadden gepleegd. Jace, Alec en Isabelle. Wat zijn zij? En waarom moeten ze haar hebben? Al snel komt ze in contact met de schaduwjagers en hun wereld. Ze ontdekt wat haar moeder werkelijk is en krijgt te horen hoe het allemaal werkelijk zit. Clary leert over de kloof, over de onderwereld en alles daar omheen. En Jace is wel erg interessant, waarom voelt ze zich zo aangetrokken tot hem? En hoe zit het nou met Luke, een goede vriend van de familie. Clary wordt in een wereld getrokken vol met avonturen, zou het haar lukken om haar moeder te redden?

In een woord: wauw. Wat een boek. Ik werd helemaal meegesleept in het verhaal en kon het boek moeilijk weg leggen. Je wilt weten wat Clary allemaal te weten komt over haar moeders leven en alle wezens daar omheen. Het boek is ongelofelijk spannend en totaal niet voorspelbaar. Er gebeurde regelmatig dingen die ik totaal niet had verwacht. Vooral het einde was een beetje een shock en zeer verrassend. Ik weet zeker dat dit een van de leukste boeken is die ik in tijden heb gelezen. Ik kan dan ook niet wachten om het tweede deel te gaan lezen. Dit is zeker een dikke aanrader als je van young adult/fantasy boeken houdt!

Meer recensies lezen van de boeken van Cassandra Clare? Klik dan hier.

Rating: 5/5

bol-button

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *