Boekrecensies,  Fantasy

Smaragdgroen (Edelsteentrilogie #3) – Kerstin Gier

Smaragdgroen Titel: Smaragdgroen (Edelsteentrilogie #3)
Auteur: Kerstin Gier
Verschenen: februari 2012
Pagina’s: 472
Uitgever: Blossom Books
Originele titel: Smaragdgruen

Gwendolyn Shepherd heeft het helemaal gehad. Met het stomme tijdreisgen waarmee ze is opgezadeld en met de geheimzinnigheid van de Wachters. Waarom vertelt niemand haar ooit iets? De reden dat ze per se naar dat verschrikkelijke bal in de achttiende eeuw moet, bijvoorbeeld. En Gideon kan ze al helemaal niet meer luchten of zien. Heeft hij zijn verliefdheid echt alleen gespeeld om de graaf van Saint Germain tevreden te houden? Ze besluit om samen met haar beste vriendin Leslie, de waterspuwergeest Xemerius en haar allang overleden opa op onderzoek uit te gaan. Dan gebeurt er iets waardoor Gwendolyns leven nog een keer op de kop wordt gezet. Een confrontatie met de graaf van St. Germain is onvermijdelijk en Gideon is hierbij onmisbaar. Zullen ze samen het kwaad overwinnen? En zal het gebroken hart van Gwendolyn gelijmd kunnen worden?

Mening over Smaragdgroen

Gwendolyn vindt het nog steeds niks dat ze het tijdreisgen heeft. Ze moet allemaal achterlijke opdrachten uitvoeren waar ze helemaal geen zin in heeft. En dan moet dat ook nog met Gideon, die ze op dat moment echt niet wil zien! Als ze in haar huis een kistje op het spoor komt, komt ze tot een verrassende ontdekking. In het kistje zit namelijk iets wat haar heel goed kan helpen. De Wachters houden namelijk allemaal dingen voor haar verborgen. Stiekem reist ze naar het verleden om met haar overleden opa af te spreken. Hij kan Gwendolyn antwoord geven op een paar dingen. Samen met haar vriendin Leslie zoekt ze dingen uit die haar wat meer duidelijkheid kunnen geven over het geheime gedoe van de Wachters. Maar dan komt Gwendolyn achter een verrassende ontdekking die niemand had verwacht. Haar leven verandert hierdoor meteen. Maar ondertussen moet ze nog steeds samen met Gideon naar het verleden reizen om de Wachters te gehoorzamen.

Eindelijk lag het derde deel van de Edelsteentrilogie op mijn nachtkastje. Ik vind het heel moeilijk om een samenvatting te geven, aangezien ik natuurlijk niet te veel wil en kan verklappen! Smaragdgroen is weer ontzettend leuk geschreven en het is een echte pageturner. Het boek heeft mij echt tot de laatste bladzijde, het laatste woord, geboeid. Ik vind het zo ontzettend jammer dat ik nu alle boeken uit de Edelsteentrilogie heb gelezen. Wat een ontzettend leuke reeks was dit. Het verhaal is echt ontzettend origineel. Het eind vond ik ook heel verrassend. Ik vind echt dat je deze serie een keer in je leven gelezen moet hebben als je houdt van echte fantasy verhalen!

Meer recensies lezen van de boeken van Kerstin Gier? Klik dan hier.

Rating: 5/5

bol-button

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *