Boekrecensies,  Young adult

Sevenster (de laatste wachter #1) – Alexandra Penrhyn Lowe

SevensterTitel: Sevenster
Auteur: Alexandra Penrhyn Lowe
Verschenen: 2012
Pagina’s: 335
Uitgever: A.W. Bruna

Eveline heeft maar één zorg deze zomer: een echt leuke jongen vinden met wie ze voor het eerst kan zoenen. Maar dan roept ze geesten op tijdens een feestje – tegen de waarschuwing van haar pleegmoeder in – en nu ziet ze plotseling dingen die andere mensen niet zien.
Doodsbang dat ze bezeten is door een kwade geest, probeert ze een manier te vinden om alles terug te draaien. Maar dan hoort ze van een waarzegster dat ze de eeuwenoude gave van De Wachters heeft – een gave die was afgeschermd, maar nu is wakker gemaakt. Een gave waardoor ze geesten en demonen kan zien.
En zij zien haar ook.
Eveline heeft maar één zorg deze zomer: in leven blijven.

Mening over Sevenster

Laat ik maar meteen eerlijk zijn, toen ik de achterkant van dit boek las kreeg ik een beetje het idee dat het nogal een vaag kinderboek zou zijn en dacht ik dat het niks voor mij was. Waarom ik er toch in was begonnen? De vele goede reacties die ik erover had gelezen online, op verschillende boekenblogs. Het begin van het boek is een erg goed begin, het maakt het al meteen spannend. Vrijwel door het hele boek zit een enorme spanningsboog die niet eens ophoudt – die houdt zelfs niet op zodra je de laatste bladzijde hebt omgeslagen. De laatste 200 bladzijdes heb ik binnen een paar uur uitgelezen zonder het boek weg te leggen. Ik ga niet te veel over het verhaal vertellen. Het enige wat ik zeg is dat dit echt een geweldig boek is en iedereen dit gelezen zou moeten hebben! Een echte aanrader voor iedereen die van fantasy houdt, voor iedereen die van young adult houdt. En het leuke? Dit is geschreven door een Nederlandse auteur, dat maakt het een nog leuker verhaal!

Meer recensies lezen van de boeken van Alexandra Penrhyn Lowe? Klik dan hier.

Rating: 5/5

bol-button

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *