Boekrecensies, Fantasy

Saffierblauw (edelsteentrilogie #2) – Kerstin Gier

SaffierblauwTitel: Saffierblauw (edelsteentrilogie #2)
Auteur: Kerstin Gier
Verschenen: 2011
Pagina’s: 384
Uitgever: Blossom Books
Originele titel: Saphirblau

Gwendolyn komt uit een heel bijzondere familie. Al eeuwenlang wordt het tijdreisgen doorgegeven en Gwen is degene die dit gen heeft geërfd! Het is alleen helemaal niet zo leuk als ze had verwacht. Ze moet allerlei ouderwetse dansen leren, ze moet weten hoe je op een soiree beschaafd met je waaier wappert (helemaal niet makkelijk!), ze moet extra geschiedenislessen volgen en dan moet ze ook nog een geheimzinnige opdracht vervullen. Het enige pluspuntje is dat ze tijdens haar tijdreizen mooie kostuums aan mag. O ja, en Gideon, haar superknappe tijdreisgenoot, is ook wel een groot pluspunt!

Mening over Saffierblauw

Nadat ik Robijnrood uit had, kon ik niet wachten om het tweede deel van de Edelsteentrilogie te lezen. Gwendolyn reist samen met Gideon door de tijden. Ze leert veel nieuwe mensen kennen en er daar komen ook heel wat raadsels bij kijken. Waarom kan niemand Gwendolyn precies vertellen wat ze weten wil? Waarom doet iedereen zo geheimzinnig en mysterieus. Als ze net terug is van een tijdreis, leert ze Xemerius kennen. De geest van een waterspuwer. Gwendolyn kan Xemerius heel erg handig gebruiken bij het bespioneren van mensen, bijvoorbeeld van Gideon, de liefde van haar leven. Maar is het ook wederzijds? Gwen snapt er niks van. De ene keer is Gideon aardig tegen haar en wordt ze bedolven onder zijn kusjes en de andere keer is hij zo afstandelijk. Wat moet ze daar nou mee? Samen met Xemerius en haar beste vriendin Leslie probeert ze het geheim van de generator te ontdekken.

Ooooh, ik hou van dit verhaal. Daar kan ik heel kort over zijn. Het boek is gewoon zo spannend en avontuurlijk, dat je door wil blijven lezen. Je wil weten hoe het verder gaat tussen Gideon en Gwendolyn. Zullen ze ooit een stelletje zijn? En wat is dat hele geheim met de generator nou precies? Ik wil het weten! Een goede reden voor mij om het derde en laatste deel te gaan lezen. Dat ga ik ook zeker vlug doen. Mocht je de edelsteentrilogie nog niet gelezen hebben, dan raad ik je deze zeker aan!

Meer recensies lezen van de boeken van Kerstin Gier? Klik dan hier.

Rating: 5/5

bol-button

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Anneke februari 9, 2013 at 09:49

  Klinkt erg goed, ik ga er eens over nadenken om de trilogie te lezen.

 • Reply Joanydvv februari 9, 2013 at 11:36

  Ik vind het ook een heerlijke reeks 🙂

 • Reply Dieuwke februari 9, 2013 at 11:39

  Ik twijfel al zo lang of ik deze serie wil lezen. Iedereen raadt me de serie aan, maar elke keer als ik ze in mn handen heb twijfel ik toch weer :S Heeel stom haha

 • Reply Luca februari 9, 2013 at 14:29

  LOVE IT

 • Reply Lyanne februari 9, 2013 at 23:08

  Oeh wat klinkt dit goed! Ok, ik ben verkocht denk ik. 😉

 • Reply Tine februari 10, 2013 at 21:53

  Heel leuk boek en ik HOU van die cover 😀

 • Leave a Reply