Boekrecensies,  Fantasy

Robijnrood (Edelsteentrilogie #1) – Kerstin Gier

RobijnroodTitel: Robijnrood
Auteur: Kerstin Gier
Verschenen: 2011
Pagina’s: 352
Uitgever: Blossom Books
Originele titel: Rubinrot

Waarom is niemand in haar familie normaal?! Gek wordt de zestienjarige Gwen soms van haar strenge oma lady Arista, haar bemoeizuchtige tante Glenda en vooral haar arrogante nichtje Charlotte. Maar boven alles van de vele geheimen in haar eigenaardige familie… Alles wordt anders als ze op een dag plotseling terechtkomt in het Londen van honderd jaar geleden. Wanneer ze gelukkig ook weer snel naar haar eigen tijd terugspringt, wordt duidelijk dat zijzelf het allergrootste geheim van de familie is. Gwendolyn komt terecht in een wereld van tijdreizen, prachtige kostuums, een geheim genootschap, een machtige graaf en vooral ook… de knappe Gideon. En ze komt erachter dat het niet handig is om dwars door alle eeuwen heen ook nog verliefd te worden…

Mening over Robijnrood

Dit is weer zo’n boek, die ik al wil lezen sinds dat het uit is. Maar het kwam er maar niet van. Tot ik hem laatst reserveerde bij de bibliotheek en een week later op mij lag te wachten. God, wat had ik er zin in om eindelijk in de verhaal te verdwijnen. Robijnrood gaat over Gwendolyn, beter bekend als Gwen. Gwen woont met haar aparte familie in het huis van haar grootmoeder lady Arista. Haar nichtje Charlotte bezit het tijdreizigersgen, waardoor ze kan verdwijnen in de tijd, tenminste dat werd zo aangenomen. Maar als Gwen op een dag verdwijnt, blijkt het dat er een vergissing is gemaakt. Charlotte is helemaal niet de gendraagster, maar Gwen is de twaalfde en laatste gendraagster, de Robijn. Ze leert al snel dat haar leven niet meer zou zijn zoals het eerst was. Ze komt in contact met de knappe Gideon, die net als haar het gen draagt. Samen reizen ze naar het verleden.

Oh my god. Ik was gewoon verslaafd aan dit boek. Het leest echt heel goed door en is moeilijk weg te leggen. De schrijfstijl van Kerstin Gier is erg fijn. Je leert alle personages echt kennen, en even denk je dat dit zo in het ‘echte’ leven ook zou kunnen gebeuren. Het boek bevat ook zeker spannende momenten en is totaal niet voorspelbaar. Ik kan niet wachten om de volgende twee delen te lezen, want die moet ik lezen en wel zo snel mogelijk! Dikke aanrader.

Meer recensies lezen van de boeken van Kerstin Gier? Klik dan hier.

Rating: 5/5

bol-button

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.