Boekrecensies,  Fantasy

Renata (middernacht #5) – Lara Adrian

Renata (middernacht #5)Titel: Renata
Auteur: Lara Adrian
Verschenen: februari 2014
Pagina’s: 320
Uitgever: Luitingh Sijthoff
Originele titel: Veil of Midnight

Renata is een van de dodelijkste krijgers die er is, maar haar geïsoleerde leventje wordt plots op zijn kop gezet als ze een goudblonde vampier ontmoet die haar een wereld in lokt vol gevaar en verlangen. Nikolai kickt erop om wraak te nemen op de vijanden van de Broederschap, maar zijn volgende doelwit is moeilijker te bereiken dan anders. Een vrouw staat hem in de weg, de verleidelijke en dodelijke bodyguard van zijn doelwit, Renata…

Mening over Renata

Wat is deze serie aan de ene kant toch zó voorspelbaar, maar aan de andere kant zó spannend en niet voorspelbaar. Ja, een rare combinatie toch? Lara Adrian weet elk deel weer anders te maken door het vanuit een andere hoofdpersoon te schrijven. Deze keer de eer aan Nikolai en Renata. Het voorspelbare gedeelte: Man & vrouw en ja.. Zoals de andere delen. LOGISCH! Maar het maakt het er zeker niet minder leuk op. Juist omdat elke hoofdpersoon in elk deel zo’n eigen persoonlijkheid heeft geeft het ontzettend veel originaliteit.
Naast de nieuwe hoofdpersonen gaat het verhaal verder waar het gebleven was. De zoektocht naar Dragos. Tussen dat verhaal door lees je de romantiek tussen Nikolai en Renata en leer je de kracht van Renate kennen.

Elk boek heeft zo zijn eigen ding, maar ik denk dat dit vijfde deel zeker een extra hoog plekje krijgt in de serie. Renata is zo’n sterk karakter en ik voelde ontzettend met haar mee. Waar ik weer minder heb met Nikolai en ik het jammer vond dat hij “zo gewoontjes” was, ben ik wel erg gesteld geraakt op Renata en natuurlijk Mira. Agh, dat kleine meisje toch. Het hele boek door zat Mira telkens ergens in mijn achterhoofd. Misschien dat ik daardoor wel zo goed met Renata meevoelde.

Lara Adrian schrijft ge-wel-dig. Ze heeft een eigen schrijfstijl waar je u tegen zegt. Je vliegt door het verhaal heen en binnen mum van tijd heb je al weer een deel uit. En wat nog mooier is, het blijft gewoon niet vervelen. Lara voegt iets toe aan haar boeken waardoor elk boek apart weer heerlijk is om te lezen. Ik ben verliefd geworden op haar serie en moet me altijd een beetje inhouden om niet meteen met het volgende boek te gaan beginnen. “Nee, eerst heb je nog die andere 4 boeken liggen…”
De middernacht serie is een grote aanrader voor degene die de YA boekjes zat zijn en zin hebben in een écht fantasy verhaal. Dat de serie over vampieren gaat stoort helemaal niet. Ze zijn niet standaard, maar vooral erg verslavend.

Klik hier voor alle recensies van de boeken van Lara Adrian.

Rating: 4/5

bol-button

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *