Boekrecensies,  Fantasy

Outside in – Maria V. Snyder

Outside in Titel: Outside In (Insider #2)
Auteur: Maria V. Snyder
Verschenen: juni 2013
Pagina’s: 383
Uitgever: Harlequin

Het is nog niet voorbij…

Vroeger was Trella een sloof, alleen goed genoeg om de buizen van Binnen schoon te maken. Tot ze de mythische Poort naar Buiten ontdekte en een geslaagde opstand ontketende tegen de oppers. Ze had gedacht dat oppers en sloven nu vredig samen zouden kunnen leven en dat zij lekker kon doen waar ze zin in had, maar niets is minder waar. Iedereen wil voortdurend iets van haar. Trella haat al die verantwoordelijkheid en gaat liever het gedeelte van Binnen verkennen waar nog nooit iemand is geweest, ook al haalt ze zich daarmee de woede van haar vriendje Riley op haar hals.

Ze vertelt hem dan ook niets van haar opzienbarende ontdekking…

Al snel blijkt haar ruzie met Riley nog de minste van haar problemen (ook al is ze nog zo verdrietig dat hij haar niet meer wil zien). Iemand pleegt sabotage, waardoor het voortbestaan van Binnen in gevaar komt. En net als Trella beseft dat ze zich niet langer afzijdig kan houden, doet ze nóg een ontdekking, een bijzonder angstaanjagende.

Er is iets Buiten… en dat iets wil naar Binnen!

Mening over Outside in

Outside In is de opvolger van het eerste deel Inside Out. Dit boek las ik begin dit jaar en vond ik super leuk. Ik kon dan ook niet wachten om aan Outside In te beginnen. Het is Trella en haar kameraden gelukt om Binnen voor zich te winnen, alleen moeten ze nu nog een geschikte commissie vinden die Binnen leidt. Al snel blijkt dat dit nog niet zo makkelijk was als ze dachten. Trella heeft helemaal geen zin in het gezeur van de commissie en wil weer op onderzoek uit in Binnen. Maar dan ontdekt Trella iets wat het leven van iedereen in Binnen kan veranderen. Als het blijkt dat er iemand sabotage pleegt en er verschillende bommen ontploffen in Binnen, wordt het moeilijk om iemand te vertrouwen. En dan blijkt het dat ze ook nog bezoek krijgen van buitenaf….

Outside In was een ontzettend spannend boek vol met vaart en avontuur. Op iedere bladzijde gebeurde er wel weer iets nieuws wat je niet verwachtte. En dat maakte het juist zo leuk om het boek te lezen. Tot en met de laatste bladzijde was ik geboeid. Je moet wel goed je hoofd bij dit verhaal houden. Omdat dit zich in een andere ‘wereld’ afspeelt, gebruiken ze soms termen die je zelf nog niet kent. Het is dan ook belangrijk dat je je aandacht op het verhaal richt. Maar dat doe je ook, je wordt constant geboeid. Een erg leuk boek en een goed vervolg op Inside Out. Aanrader voor de Young Adult fans!

Klik hier voor alle recensies van de boeken van Maria V. Snyder.

Rating: 4/5

bol-button

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *