Boekrecensies,  Fantasy

Nachtmerries zijn blauw – Laurie Faria Stolarz

Nachtmerries zijn blauwTitel: Nachtmerries zijn blauw
Auteur: Laurie Faria Stolarz
Verschenen: 2003
Pagina’s: 256
Uitgever: De Fontein
Originele titel: Blue is for Nightmares

Stacey is zestien, niet echt mooi, niet echt slim en helemaal niet populair op school. Toch is zij heel bijzonder: ze is een heks. Drea en Amber, haar beste vriendinnen, weten dat en vragen haar liefdesspreuken te verzinnen om meer succes te hebben bij de jongens. Maar Drea weet niet dat Stacey smoorverliefd is op haar ex-vriend Chad. En ze weet ook niet dat Stacey huiveringwekkende nachtmerries heeft, net als jaren geleden, en toen liep het in werkelijkheid slecht af… Een betoverend verhaal vol spanning, liefde én wicca!

Mening over Nachtmerries zijn blauw

Nachtmerries zijn blauw heb ik een hele tijd geleden voor het eerst gelezen. Ik was compleet verslaafd toen ik het boek las! Wat een spanning zit er in dit verhaal. Ik weet nog goed dat ik het boek in 3 dagen uit had gelezen en daarom ben ik het verhaal weer gaan lezen. Ik was benieuwd of het verhaal me weer zou grijpen, en dat deed het. Ik las het boek binnen een mum van tijd uit. Alles zit erin voor een spannende chicklit en het bevat wat extra elementen: liefde, hekserij, spanning en sensatie.

Het verhaal van Nachtmerries zijn blauw is op zo’n manier geschreven dat je erin getrokken wordt en je het niet meer kunt loslaten. Het verhaal is geschikt voor jongere meiden vanaf een jaar of 12. Leest lekker weg en toch is het verhaal niet kinderachtig geschreven. Hou je van een beetje spanning en hekserij? Dan is dit boek echt wat voor jou: je kunt het niet wegleggen. En goed nieuws: er is ook een deel 2 van verschenen genaamd Wicca, Wierook en Brandende Liefde. Een boek dat ik iedereen kan aanraden om te lezen!

Rating: 4/5

bol-button

2 Comments

  • seline

    Heej ik heb het boek ook gelezen en ik denk er net zo over. Het is een prachtig boeken en de romantiek in het verhaal is fantastisch! De manier waarop Stacey en chad met elkaar omgaan is zo leuk en speels. Ik was totaal meegesleurd met al die hekserij en al die rituelen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *