Boekrecensies,  Fantasy

Inside Out – Maria V. Snyder

Inside Out - Maria V. SnyderTitel: Inside Out
Auteur: Maria V. Snyder
Verschenen: september 2012
Pagina’s: 350
Uitgever: Harlequin Young Adult
Originele titel: Inside Out

Houd je gedeisd. Val niet op. Of anders…

Trella is een sloof. Een nobody. En net als de duizenden andere sloven die opeengepakt op de onderste niveaus van Binnen verblijven, doet ze het vuile werk voor de oppers, die boven in luxe leven. Maar Trella is ook de Koningin van de Buizen, die tijdens het schoonmaken van het ventilatiesysteem op plaatsen komt waar niemand anders ooit een voet zet. Als de Opper Cops erachter komen zal ze gerecycled worden. Maar nieuwsgierigheid is een sterke drijfveer, en er gaan geruchten dat er een uitweg is uit Binnen.

Als Cogon, haar enige vriend, wordt opgepakt, kan ze nog maar één ding voor hem doen. Zorgen dat ze de geheimzinnige Poort vindt, de mythische uitgang naar Buiten, wat dat dan ook mag zijn. Trella vindt steeds meer aanwijzingen voor het bestaan van de Poort, maar ze doet ook een andere ontdekking: ze staat niet alleen in haar pogingen. De sloven zijn klaar voor een opstand, en zelfs sommige oppers blijken anders te zijn dan ze dacht. Zoals Riley, een jongen die al snel verwarrend veel voor haar gaat betekenen…

Mening over Inside Out

Trella leeft in een wereld genaamd ‘Binnen’. Binnen bestaat uit buizen en ruimtes, maar verder is er niet veel. Op de onderste lagen wonen de sloven, waar Trella er een van is. De sloven hebben geen familie en werken voor de Opper Cops, degene die op de hogere lagen wonen. Trella maakt de buizen van Binnen schoon. Ze heeft maar één vriend, namelijk Cog. Als Cog de ‘Gebroken man’ ontmoet, die vertelt dat er een weg naar ‘Buiten’ is, wilt hij dat Trella, koningin van de buizen hem helpt. Maar Trella gelooft niet in de onzin dat er een ‘Buiten’ is en al zal die er zijn, zij zullen het nooit bereiken. Maar toch is Trella zo nieuwsgierig dat ze gaat praten met Gebroken man. Vanaf het moment dat Trella iets gaat uitzoeken voor Gebroken man, verandert haar leven. Misschien is er toch een poort naar buiten? Trella komt achter een groot aantal geheimen en ontdekt ook dat sommige Opper Cops misschien toch anders zijn dan verwacht. En dan leert ze ook nog Riley kennen… Zal Trella erin slagen om de poort te openen en een weg naar Buiten te vinden?

Dit is wederom weer zo’n boek waar ik al een tijdje naar uitkeek. Sinds september is hij er eindelijk in het Nederlands, dus ik was super blij toen dit boek door de brievenbus viel. Ik won dit boek online, kon ik niet wachten om erin te beginnen! Ik moest wel even aan het verhaal wennen, het is weer een totaal ander verhaal dan ik ooit gelezen heb. Maar al snel werd het boek erg verslavend, ik had er moeite mee om het weg te leggen en lag vaak tot laat in de nacht te lezen. Ik vind dit zeker een aanrader als je van young adult boeken houdt.

Klik hier voor alle recensies van de boeken van Maria V. Snyder.

Rating: 5/5

bol-button

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *