Boekrecensies,  Fantasy

Huiver (de wolven van Mercy Falls #1) – Maggie Stiefvater

HuiverTitel: Huiver (de wolven van Mercy Falls #1)
Auteur: Maggie Stiefvater
Verschenen: oktober 2009
Pagina’s: 336
Uitgever: Moon

Al jaren doet Grace niets liever dan de wolven in het bos achter haar huis observeren. Er is één wolf met goudkleurige ogen – haar wolf – die haar hart sneller doet kloppen. Maar elk jaar verdwijnt hij bij het aanbreken van de zomer, om pas bij de eerste vorst weer tevoorschijn te komen. Die zomer ontmoet Grace Sam, een jongen met goudkleurige ogen die haar direct de adem beneemt. Hij is haar wolf, ze weet het, ze voelt het.


Mening over Huiver

Grace is als klein meisje aangevallen door de wolven in het bos. Daar is zij door één wolf gered. De wolf met de goudkleurige ogen. De wolven in het bos zijn weerwolven. Ze veranderen als de temperatuur te laag is in een weerwolven. Dan ontmoet ze Sam, hij is haar wolf. Dat weet ze zeker. Maar de winter komt eraan, en Sam zal terug veranderen.

Het verhaal wordt geschreven vanuit Grace en Sam. Elk hoofdstuk wordt aangeduid met één van de namen + de temperatuur van dat hoofdstuk. Al in het begin van het boek kom je erachter dat Sam een weerwolf wordt als de temperatuur te laag is. Als je bij het begin van het hoofdstuk ziet dat de temperatuur laag is wil je daarom ook erg graag verder lezen.
Het is een romantisch verhaal tussen twee jongeren die al jaren naar elkaar verlangen. Door de afwisseling van personages in het boek leest het erg snel en prettig. Bij elk hoofdstuk had ik “oké ik mag nog één hoofdstuk lezen”. En dat bleef maar doorgaan. Dit boek leest als een trein en zeker een aanrader voor elke fantasy liefhebber.

Het einde had ik deels verwacht, deels niet. Ik kan niet wachten om deel twee te lezen, om te weten te komen hoe het verder zal gaan met Sam en Grace.

Klik hier voor alle recensies van de boeken van Maggie Stiefvater.

Rating: 4.5/5

bol-button

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.