Boekrecensies,  Fantasy

Harry Potter en de geheime kamer – J.K. Rowling

Harry Potter en de geheime kamerTitel: Harry Potter en de geheime kamer
Auteur: J.K. Rowling
Verschenen: 1999
Pagina’s: 254
Uitgever: Harmonie
Originele titel: Harry Potter and the chamber of secrets

Na een verschrikkelijke vakantie bij zijn gemene oom en tante gaat Harry Potter naar de tweede klas van Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Maar alleen al om daar te komen blijkt een ware heksentoer te zijn, waarbij een vliegende auto Harry en zijn vriend Ron uitkomst biedt. Na alle avonturen van vorig schooljaar denkt Harry zich rustig aan zijn lessen Toverdranken, Verweer tegen de Zwarte Kunsten en zijn favoriete sport Zwerkbal te kunnen wijden. Maar dan hoort hij een mysterieuze stem, vinden er aanslagen plaats en ontdekt hij een wel heel bijzonder dagboek.

Mening over Harry Potter en de geheime kamer

Nadat ik deel 1 van de Harry Potter serie in een ruk had uitgelezen, kon deel 2 natuurlijk niet achter blijven. Harry Potter keert met moeite terug naar Zweinstein. Eerst moest hij de huiself Dobby passeren, die heb waarschuwde en vertelde dat hij dit jaar niet naar Zweinstein moest komen. Harry Potter negeerde Dobby en vertrok toch naar de school. Maar al op de heenreis ging het mis. Harry en Ron miste de trein en besloten om de vliegende auto van Rons vader te gebruiken om naar Zweinstein te vliegen. Niet zo heel slim,want het bracht ze meteen in de problemen. Eenmaal op Zweinstein aangekomen, gebeurden er weer rare dingen. Harry Potter hoort stemmen op de gang die niemand ander kan horen en hoe kan het dat hij als enige met slangen kan communiceren? Als er leerlingen verstenen en de stemmen steeds erger worden, vragen Harry, Hermelien en Ron zich toch wel af wat er aan de hand is. En dan vindt Harry Potter ook nog een dagboek, maar niet van zomaar iemand, van Marten Vilijn…

Deel 2 vond ik weer ongelofelijk leuk! Ondanks de film die ik natuurlijk al honderd keer had gezien, was het boek toch nog spannend en erg boeiend. Ook vertelt het boek veel meer dan dat de film doet. Je leest Harry’s gedachtes en dat maakt het nog veel leuker. Dit boek heb ik dan ook weer in een ruk uitgelezen en ook deel 3 ligt alweer op mij te wachten om gelezen te worden!

Meer recensies lezen van de boeken van J.K. Rowling? Klik dan hier.

Rating: 5/5

bol-button

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *